Foto: EDDIE KEOGH / Scanpic
Inimesed
15. veebruar 2019, 12:20

Hertsoginna Catherine veenis prints Harry endist kallimat, et temast ei saa kunagi printsessi

Prints Harry ja Williami kaasad ei saa kuulduste kohaselt üldse läbi, ent oma mehe venna eelmise pruudi vastu olid Cambridge'i hertsoginnal üpris soojad tunded. Väljaanne The Sun kirjutab, et Chelsy Davy ja Catherine olid omal ajal nagu sukk ja saabas, kuid just viimase pulmas taipaski Harry endine kallim, et temast ei saa kunagi printsessi.

Enne Meghanit oli prints Harry kuulsaimaks pruudiks Chelsy Davy, kellega käidi kokku ja lahku seitse aastat. Kuninglik biograaf Katie Nicholl meenutas 2017. aastal ilmunud raamatus "Harry: Life, Loss, And Love", kuidas Kate toetas Chelsyt tema esimesel kohtumisel kuningannaga. Prints William viibis parasjagu oma lähedase sõbra pulmas ning kaks naist väisasid suurest solidaarsusest üheskoos hoopis printsess Anne'i poja Peter Philipsi laulatust. "Chelsy ja Kate olid nagu sukk ja saabas", meenutas Katie. "Kuningannal oli meeldiv kohtuda tema ja Kate'iga, kes oli selleks ajaks Williamiga koos olnud juba kaheksa aastat. Tegemist oli mõlema jaoks esimese nii tähtsa seltskonnaüritusega ja nad tahtsid head muljet jätta – eriti kuninganna juuresolekul."

Kuigi Chelsy ja Kate olid iseloomult täiesti erinevad, otsustasid nad üksteisele toeks olla. "Chelsy sai küll alati paremini läbi Kate'i noorema õe Pippaga, kuid nad üritasid sõbrad olla. Mõlemad olid tõsises pikaajalises suhtes kahe maailma kõige kuulsama printsiga ja mõlemast tehti tulevasi printsesse. Kate oli oma riietuselt ja olekult mõistlik, hoolitsev ja konservatiivne. Chelsy oli vabam hing, kes tekitas tormi. Ta armastas Harryt, kuid tema kuninglik staatus oli pigem puudus, mitte eelis," ütles Nicholl.

Foto: Chris Jackson / Scanpix

Zimbabwest pärit Chelsy kohtus printsiga Kaplinnas ja alates 2004. aastast käisid noored muudkui kokku ja lahku. Davy oli Londoni peoskenes tuntud figuur, keda nähti tihti seltskonnaüritustel ja polo mängudel. Ta asus õppima Leedsi ülikoolis, et oma kallimale lähemal olla. 2008. aastal oli Chelsy prints Charlesi 60. juubelipeo külaliste seas ja kuigi ta 2011. aastaks enam Harryga koos polnud, kutsusid prints William ja Kate naise ka enda pulma. Samuti väisas ta möödunud aastal oma eksi laulatust.

Chelsy ja Harry suhe purunes aastal 2011, sest ta ei suutnud siniverelisega kohtamas käimise pingele vastu pidada. "Kuninglikus pulmas osalemine langetas Chelsy jaoks lõpuliku otsuse. Kuningliku pruudi elu polnud tema jaoks ja ta ütles Harryle, et ta ei suudaks kunagi teha samu ohverdusi kui Kate," kirjutas Nicholl. Naise üks lähedane sõber oli öelnud, et just pärast seda pulma mõistis Chelsy, et temast ei saa iialgi printsessi: "Ta nägi, milline oleks elu rambivalguses ja ta ei tahtnud endale sellist elu. Ta tõesti armastas Harryt, aga teadis, et ei suuda sellist elu elada."