Foto: ANGELA WEISS / AFP / Scanpix
Inimesed
12. veebruar 2019, 16:10

Kim Kardashian pani tema näonahka kritiseerinud ajakirjanikud paika

Väljaanne Daily Mail kritiseeris hiljuti Kim Kardashiani näolappi, ent staar ajakirjanikele vastust võlgu ei jäänud ja pööras taaskord tähelepanu oma pikaaegsele probleemile.

"Pole ime, et 38-aastase KKW Beauty tegevdirektori näole satub mõni muhk, kui ta regulaarselt nii palju jumestus- ja peitekreemi kasutab," säutsus Daily Mail oma ametlikus Twitteris. Kim vastas kümme minutit pärast algset postitust nukralt, et tegemist on psoriaasiga, vahendab Women's Health.

Psoriaas ehk soomussammaspool on krooniliselt ägenemistega ja remissioonidega kulgev nahapõletik. Sümptomid on inimestel erinevad, kuid tihtipeale tähendab see kuiva, lõhenenud, valusat ja veritsevat nahka. Psoriaas ilmneb nahal hõbedaselt ketendavate laikudena, mis võivad asetseda ükskõik millisel kehaosal. Seda pole võimalik täiesti välja ravida, kuid selle leevendamiseks on olemas erinevaid kreeme ja määrdeid. 

Kim on oma nahaprobleemidest juba aastaid avameelselt rääkinud. Kui varasemalt esinesid sümptomid jalgadel, siis 2017. aastal hakkas see levima ka tema näole. "Pärast mitmeid aastaid olen ma õppinud sellega elama," kirjutas Kim 2016. aastal oma veebilehel. "Ma ei ürita seda enam nii palju katta. Vahel tunnen ma, et see on mu suur viga ja kõik teavad sellest – miks siis seda peita?" Mullu teatas staar, et tema seisund on muutunud keerulisemaks ja sellega on üha raskem toime tulla: "Arvan, et on kätte jõudnud aeg psoriaasi vastu ravim leida. Ma pole varem seda nii hulluna näinud ja ma ei saa seda nüüdseks isegi ära katta. See on üle võtnud kogu mu keha."