Foto: Pexels
Suhted
14. veebruar 2021, 10:00

Kingi õhtul oma kallimale armumassaaž!

Tähelepanu osutamine ei peaks küll käima kampaania korras ega kalendri järgi, ent kui sul on kujunenud traditsiooniks kallimale sõbrapäeval mõni üllatus valmistada, paku talle unustamatut massaažielamust. 

Et kõik sujuks, pühenda veidi aega ruumi ettevalmistamisele. Korrasta tuba, kaunista see lillede ja küünaldega, jälgi, et toas oleks mõnusalt soe. Pane mängima rahulik muusika. Aseta põrandale madrats või joogamatt, mille võid katta pehme tekiga.

Kõige mõnusam on teha massaaži üsna rohke õliga. Kaitseks määrdumise eest võib kasutada voodilina, mida on lihtne pesta ja mida võib ka hiljem massaažilinana kasutada. Lina alla võib panna ka kile, et õli madratsit ei kahjustaks. Kindlasti varu igaks juhuks paar fliistekki ja enda mugavuseks põlvede alla padi.

Erilist sensuaalsust lisab massaažile sooja õli kasutamine ja sellega partneri kehal mängimine. Selleks vala õli korgiga suletavasse pudelisse ja aseta pudel kuuma vette. Nii läheb õli parajalt soojaks ega kõrveta keha. Ajurvedas kasutatakse enamasti seesamiõli, võid selle asendada ka mandliõliga. Mõlemad mõjuvad kehale soojendavalt ja niisutavalt. Kookosõli talvel meie kliimas massaažiks ei sobi, sest see jahutab liigselt keha. Kui soovid, võid lisada ka paar tilka eeterlikku roosi-, sandli- või mõnda muud õli, mida partner armastab.

Alusta peast

Esmalt võiks partneriga teineteisele lihtsalt viis minutit kauni muusika saatel silma vaadata, et massaažimeeleollu sulanduda.

Alusta massaaži tegemist peast. Öeldakse ju, et kõik algab peast, nii ka lõõgastav massaaž, et pea mõtetest tühjaks saada. Palu oma partneril istuda toolile. Alustuseks aseta käed õrnalt kallima pealaele, soovi talle mõttes head ning lõõgastavat ja rahustavat seanssi. Peamassaaži võid teha nii õliga kui ka ilma, kuidas partner soovib. Peamassaaži õli olgu toasoe. Kalla õli oma peopessa, hõõru kätel laiali ja kanna juustesse. Nüüd tee üle kogu pea kammivaid liigutusi, seejärel masseeri pead sõrmeotstega edasi-tagasiliigutustega. Võid ka hõõruda ja pressida pead peopesadega ning isegi tutistada. Ära unusta kukalt. Tee erinevaid võtteid vaheldumisi kuni kümme minutit. Peamassaaži liigutused võivad olla üsna kiired ja tugevad.

Säilita kehaline kontakt

Kui oled pea masseerimise lõpetanud, silita veel õrnalt kallima kaela ja õlgu ning palu tal massaažipessa kõhuli visata.

Alusta keha masseerimist seljast. Puuduta esmalt oma partnerit õrnalt ja silita ta keha. Siis vala aeglaselt ta seljale sooja õli. Enne proovi õli oma käel, veendumaks et see pole liiga kuum ega külm. Hõõru õli õrnalt mööda selga laiali. Eriti mõnus on libistada seda käega mööda selgroogu. Lisa õli nii palju, et käed saaksid hästi libiseda. Masseeri pikiliigutustega paralleelselt selgroogu, ringjate liigutustega alaselga ja õlgu. Liigu õlgadelt kätele. Masseeri liigeseid ringjate liigutustega ning õlavarsi ja sääri õrnade üles-allaliigutustega. Pühenda igale kehapiirkonnale 7–10 minutit. Kui käed hästi ei libise, lisa õli. Püüa kogu massaaži vältel säilitada partneriga kehaline kontakt. Ära kiirusta, ole loominguline ja suuna oma tähelepanu puudutusele ning partneri kehaosale, mida masseerid. Sa võid oma kallima kehale joonistada ka kujundeid või kirjutada midagi kaunist. Pole vaja mõelda, kas teed massaaži õigesti – kõik, mida teed õrnalt, rõõmu ja pühendumisega, ongi õige. Oluline on tunne ja emotsioon, mida edasi annad.

Puuduta sõrmeotstega

Kui oled selja- ja kätemassaaži lõpetanud, liigu tasapisi tuharatele, masseeri neid aeglaste ringjate liigutustega ja suundu siis jalgade poole. Ära unusta lisamast sooja õli. See teeb massaaži eriti nauditavaks. Jalgu masseeri sarnaselt kätega: liigeseid ringjate liigutustega ning reisi ja sääri pikiliigutustega. Mängi sooja õliga oma kallima kehal, saada iga liigutusega talle mõttes armastust, soojust ja naudingut. Lõpuks käi kogu keha üle sõrmeotste õrna puudutusega.

Nüüd palu oma kallimal end ümber pöörata. Vala rinnale ja kõhule taas õli ning masseeri päripäeva ringjate liigutustega kõhtu, loominguliselt ja mänglevalt rindu ning õlgu, käsi ja jalgu, nagu tegid seda tagantpoolt. Käe- ja jalalabade masseerimiseks kasuta pöidlaid, lisaks masseeri ükshaaval aeglaselt läbi varbad ja sõrmed. Soovi korral võid õrnalt ka suguelundeid puudutada.

Kui oled lõpetanud, käi taas kogu keha üle õrnade puudutustega. Kata kallima keha rätikuga ja kui ta soovib, võid talle mõnusasti kaissu pugeda. Hiljem paku oma armsamale vürtsiteed, mille oled enne termosesse valmis teinud.

Kõige olulisem on, et teed seda kõike suurima naudinguga. Kogu massaaž võiks kesta vähemalt tunni, siis saab sellest eriline ja imeline sõbrapäeva kingitus.

Õpetusi jagas ajurveda praktik Aet Sillaste (Naisteleht, 8. VEEBRUAR 2017)