Foto: pexels
Ilu ja mood
9. oktoober 2020, 10:31

13 nippi, kuidas oma meigikraami võimalikult kaua kasutada

Uue kosmeetika soetamine ei ole alati kõige odavam lõbu. Kuidas aga kasutada oma meigikraami võimalikult kaua? Naisteleht annab nõu!


Pikenda jumestuskreemi eluiga

Jumestuskreemipudeli põhja kipub alati jääma korralik kogus toodet, mida on sealt pea võimatu kätte saada. Hea nipp on pigistada pudelisse niisutavat näokreemi ja raputada tooted omavahel korralikult segamini. Nii toimides saad kergelt tooniva kreemi.

Päästa viimnegi kreemipiisk

Enne kui plaanid näiliselt tühja kreemituubi minema visata, haara hoopis käärid ja saa kätte ka tuubi põhjas peituv tooteports. Hoiusta järele jäänud kreemi puhtas, õhukindlas purgis ning kasuta ära võimalikult ruttu, sest mida rohkem toode õhku saab, seda kiiremini see rikneb.

Värskenda presspuudrit

Sinu näole tekkiv rasu võib sattuda pintsli või puudripadja kaudu pressitud puudrile ning selle tulemusena muutub toote pealmine kiht kõvaks ja puudrit on võimatu kätte saada. Võta appi pakkimiseks mõeldud teip. Suru see puudrile ja eemalda pealmine kiht ning toode on justkui uus.

Taasta õige värvigamma

Tihedal kasutamisel võivad lauvärvipaletis toonid tuhmuda ja seguneda. Selleks et taastada nende esialgne kirgas värv, kasuta 70% alkoholi. Piserda seda lauvärvidele ja tupsuta vatipadjaga üle. Niisugune võte mitte ainult ei kirgasta värve, vaid ka desinfitseerib neid. Võid seda nippi ka oma puudri peal proovida.

Paranda purunenud lauvärv

Kõik naised on ilmselt kogenud, kuidas lemmiklauvärv kannatada saab ja pulbriks pudeneb. Ka siin tõttab appi piiritus. Kalla väike kogus piiritust lauvärvile ja sega, kuni moodustub pastataoline mass. Seejärel kasuta kas lusikat või näppu ja silu see ühtlaselt toosi tagasi. Kui alkohol lõpuks aurustub, on lauvärv taas kasutuskõlblik.

Anna põsepunale uus elu

Kui sa ei taha maha kukkunud ja pulbriliseks muutunud põsepuna raisku lasta, ent arvad, et sellest toonist võiks saada imeilusa huulevärvi, kraabi see pisikesse topsi ja sega sinna hulka vaseliini. Nii saad isetehtud unikaalse huulepumati.

Valmista hästilõhnav kehakreem

Sinu kõige kallim parfüüm on otsa saamas, aga tahad sellest siiski viimast võtta? Sega lõhnastamata kehapiima hulka mõned tilgad oma lõppevast parfüümipudelist ja saad oma lemmiklõhna pisut kauem nautida.

Hooli oma meigipintslitest

Meigipintslid on kallid, selleks et need kauem kestaksid ja oma tööd korralikult teeksid, hoolitse nende eest regulaarselt. Kasuta selleks oliiviõli ja õrna beebišampooni. Masseeri pintsleid esialgu oliiviõlis. Seejärel loputa need šampooniga jooksva vee all üle ja jäta horisontaalselt käterätiku peale kuivama.

Muuda kunstripsmed pikaealiseks

Ribaripsmed pole kindlasti mõeldud vaid ühekordseks kandmiseks, korralikult hooldades saad neid pikalt kasutada. Esmalt noki õrnalt ära kõik liimijäägid, seejärel kasuta vatipulka ja meigieemaldusvett, et eemaldada ripsmetelt üleliigne tušikiht, ning kammi need spiraalharjaga esialgsesse vormi tagasi. Tee seda pärast iga kasutust, nii on need alati kui uued.

Saa kätte kogu huuleläige

Kui huuleläige on juba täitsa otsakorral, eemalda pudeli kaelalt kummiriba. See rõngakujuline tükk aitab uue toote puhul pintslilt üleliigset kogust eemaldada. Kui aga läige on otsa lõppemas, ulatud riba eemaldades ka toote jääkideni pudeli põhjas.

Tee terveks murdunud huulepulk

Suutsid oma huulepulga kogemata pooleks murda? Ikka juhtub! Sulata murdunud osa tagasi välgumihkli abil. Hoia leeki piisavalt lähedal, et murdumiskohad muutuksid pehmeks, aga neid liigselt põletamata. Suru otsad omavahel uuesti kokku ja silu ruttu üleminek näpuga pehmeks.

Loo uus küünelakitoon

Lauvärv on juba otsakorral ja toosi põhjas on järel vaid puru, mida on ebamugav kasutada? Kalla see läbipaistva küünelaki hulka ja saad vägevalt sillerdava pealislaki, mis viib su maniküüri uuele tasemele.

Uuenda geeljat silmalainerit

Silmalaineriga võib juhtuda, et enne kui jõuad selle lõpuni ära kasutada, jõuab see kiuslikult ära kuivada. Pole mõtet seda kohe maha kanda, tilguta hoopis hulka mõned piisad silmatilku ja sega lainer taas pehmeks geeliks.