Foto on illustreeriv.Foto: Pixabay
Ilu ja mood
8. veebruar 2019, 13:57

FUTURISTLIKUD TOSSUD: Google arendab jalatseid, mis hoiatavad kandjat paksenemise eest (1)

Google terviseosakond Verily on astunud uue suure sammu, et tehnoloogia mõjutaks aina rohkem inimeste elu. Ettevõte arendab nutitosse, mille sensorid annavad märku, kui kandja muutub paksemaks, vahendab The Sun.

Google emaettevõte Alphabet on esitlenud nutijalatsite prototüüpe ning otsib partnerit, kellega koos jalatseid toota ning turustada. Tossude sensorid seiravad kehalist aktiivsust ning hoiavad silma peal kaalutõusul, et vajadusel omanikku hoiatada.

Peale selle, et nutitossud jälgivad kandja tervislikku seisundit, saab neid programmeerida ka kukkumist tajuma ning sellest teatama. See oleks kasulik vanurite puhul, kelle kukkumisest tuleb kohe teade pere või hooldaja telefoni. Sarnast tehnoloogiat on kasutanud samuti Apple oma nutikellades.

Kardetakse, et elukindlustuse pakkujad võivad uue toote abil sundida inimesi oma teenuse eest rohkem maksma. Kuna USAs jälgivad elukindlustust võimaldavad ettevõtted isegi inimeste käitumist sotsiaalmeedias, võivad nutitossude andmed füüsilise aktiivsuse kohta tervisiku seisundi määramisel ning seega teenuse hinna osas oluliseks saada.