Ilu ja mood
5. veebruar 2019, 10:17

Matt või sära ehk Milline jumestus sobib 40+ naisele?

Esimese hooga võiks ju arvata, et sillerdavate toonidega ja särapuruga tehtud meik lööb näo särama ning mõjub nooruslikult igas vanuses naistel. Kuid ei! Just matil põhjal tooted on need, mida 40+ vanuses naine oma meigikotti soetama peaks. Miks matim on ilusam, seletame kohe.

Meigipõhi

JAH

Kortsud ja ebatasasused teevad küpsemas eas naha meikimise pisut keerulisemaks, seega on korralik meigipõhi oluline. Eelista niisutavate omadustega jumestuskreemi, mille koostis on kreemjas ja õrn ning mis on toonilt su enda nahavärvist pigem veidike heledam. Puudrit kasutades tupsuta seda õrnalt ka silmalaule, see aitab täita kortsukesi ja lauvärvidel püsida. Tumedate silmaaluste peitmiseks vali paar tooni heledam valgustpeegeldav toode.

EI

Paks puuderkreem toob kiiresti kõik kortsukesed välja. Ära seda kasuta! Pea meeles sedagi, et liiga kollasel või pruunil põhjal jumestuskreemid teevad vanemaks.

Silmad

JAH

Veidi puudrit silmalaule täidab kortsukesi. Lauvärvidena eelista puhtaid matte toone, sest küpsemas vanuses pole esmatähtis erksate toonidega katsetada, vaid pigem mängida meigi tumedusega. Lugemisprille kandes tee silmameik veidi tugevam kui tavaliselt teeksid. Õrnroosa värv kulmuluul annab kogu näole värskust juurde!

EI

Ära kasuta kreemjat ega läikivat lauvärvi, mis esimeste tundidega kortsukestesse vajub. Kärtsud toonid ja pärlmutterläiked tekitavad mulje paistes ja tursunud silmadest. Lugemisprille kandes pead arvestama sellega, et klaasid suurendavad silmi ja pärlmutter särab veelgi rohkem ning liigne roosa laul mõjub lausa haigena!

Ripsmed ja kulmud

JAH

Peenikene puhas lainerijoon täidab ja tihendab ripsmejoont. Võid tutvust teha ka kunstripsmetega, loomulikuma tulemuse nimel eelista seejuures tutikuid. Kulmud peavad alati olema värvitud külma mati tooniga, mis on paar tooni tumedam või heledam kui sinu juuksetoon.

EI

Ribana paigaldatud või ülipikad kunstripsmed on ebaloomulikud.

Põsed

JAH

Roosakas matt põsepuna on nooruslik, õhetav ja värske.

EI

Säratükikestega põsepuna mõjub ülejäänud mati meigi taustal silmatorkavalt ja kohatuna.

Pruunikas, punakas või oranžikas põsepuna kipub jätma väsinud või hoopis dramaatilise tulemuse.

Huuled

JAH

Klassikaline matt ja kauapüsiv punane huulepulk on suurepärane valik igaks olukorraks. Peale selle on see neutraalsetes toonides silmameigile parim kaaslane. Kuid enne ükskõik millist huulepulka tuleks huuli kindlasti niisutada, et värv näeks välja ühtlane ja püsiks hästi. Huulepliiatsit tasub võtta kui oma parimat sõpra, sest see hoiab huulevärvi kortsukestesse vajumast.

EI

Beebi- ja fuksiaroosa pole enam sinu jaoks. Jah, need on ilusad toonid küll, kuid mingist vanusest on tulemus nägusa asemel pigem koomiline ja kohatu. Ka huuleläiked võiks jätta kõrvale, sest vedel koostis kipub kortsukestesse vajuma. Kui sa läikest aga kuidagi loobuda ei taha, eelista mittekleepuvaid ja sädelustükikesteta läikeid.