Foto: Pexels.com
Ilu ja mood
4. veebruar 2019, 16:01

Värvid enda juukseid ise? Nii saavutad kauneima tulemuse!

Kui sa sel kuul juuksurisse ei jõua, võid kiharatele uue särava värvitooni anda ka kodus. Alljärgneva seitsme soovituse järgimine päästab sind ebameeldivatest üllatustest.

*Alustuseks leia see kõige-kõige õigem värvitoon. Kui sul on raske otsustada, kas sulle sobib soe või külm juuksetoon, siis vaata, millised ehted su nahale suurima komplimendi teevad! Juhul kui need on kuldset tooni, vali sooja alatooniga värv, kui aga hõbedased, on õigem külm varjund. Tavaliselt sobib meile kõige paremini loomulik juuksevärv. Kui tahad värvimise tulemuses kindel olla, jäägu juuksevärvi toon loomulikust värvist paar-kolm tooni heledam või tumedam.

* Nädal enne värvimist tee kodus valitud värviga allergiatest. Testimiseks on hea koht näiteks kõrvatagune.

* Paar päeva võiks hoiduda ka juuste kuumtöötlemisest sirgendaja ja/või fööniga.

* Päev enne ära juukseid pese. Peanaha loomulik rasu aitab nahka värvi eest kaitsta.

* Enne värvima asumist kanna juuksepiirile, kõrvade ümbrusesse ja kaelale juuste lähedale vaseliini või paksemat päevakreemi – nii väldid plekke, mida hiljem on võimatu nahalt välja saada.

* Kogu protsessi ajal jälgi juuste reaktsiooni värvile. Võta värvitud salk näppude vahele ja tõmba hetkeks värv maha. Nii näed, kui heledaks on juuksed muutunud. Kui tahad värvil lasta edasi mõjuda, pane uuesti värv peale.

*Värvitud juukseid hoolda spetsiaalseid šampoone ja palsameid kasutades. Sügavtoitvat ja niisutavat maski võid teha nüüd paar korda nädalas, et hoida juukseid kuivamast.