Foto: Ragne Värk
Mitmesugust
2. jaanuar 2019, 10:00

Kuidas teha makroone? Samm-sammult ja piltidega õpetus!

Igat sorti linnalegendid makrooniteo kindlast ebaõnnestumisest on asjatud. Imeliste mandlimagusate küpsetiste valmistamine vajab lihtsalt õiget tunnetust ja sissetöötamist.

Igat sorti linnalegendid makrooniteo kindlast ebaõnnestumisest on asjatud. Imeliste mandlimagusate küpsetiste valmistamine vajab lihtsalt õiget tunnetust ja sissetöötamist.

Pisikesed maiused valmivad munavalgest, suhkrust ja mandlijahust. Makrooniketaste vahele pistetakse meelepärane kreem. Makroone iseloomustab sile pealispind ja pisikesed svammi­taolised jalakesed, mis küpsemisel äärde tekivad.

Maiuseid saab teha Itaalia või Prantsuse meetodi järgi. Itaalia meetod ei jäta midagi juhuse hooleks ja eeldab õige temperatuuriga suhkrusiirupi keetmist. Prantsuse meetodi järgi võib iga vale liigutus ebaõnnestumisele kaasa aidata, aga kuumutamine ja keetmine jääb ära. Sel korral õpetame makroonide valmistamist Prantsuse meetodi järgi.

Edasi lugemiseks: