Foto: PantherMedia/Scanpix
Uudised
24. jaanuar 2019, 17:10

Kuidas lapsi nutividinatest eemale meelitada?

Nutividinad on meie elu lahutamatu osa. Sama paratamatu on aga see, et lapsed kipuvad neis liiga palju aega veetma. Kuidas lapsi nutividinatest eemale meelitada?

* Pane piirid paika. The Sun vahendab USA lastearstide soovitust, mille kohaselt peaks lapsi kuni nede kaheaastaseks saamiseni kõikvõimalikest ekraanidest eemal hoidma. kui see pole võimalik, siis pane vähemalt piirid paika, kui kaua laps ekraani taga olla võib.

* Ära kasuta ekraani lapsehoidjana. Üsna mugav on lapsele ekraan kätte anda ja ise samal ajal endale vajalikku teha. Kui sa sellest hoiduda ei suuda, pane siis vähemalt lapsele mõni arendav mäng või saade seadmesse jooksma.

* Anna eeskuju. Vanemad on lapse suurim eeskuju ehk võta ka enda nutisõltuvus kontrolli alla. Igal vabal hetkel ei ole vaja telefonis istuda!

* Lase lapsel igavust tunda. Lapsed võivad küll viriseda, et neil on igav, kuid kui nutiseadmed sel hetkel neist eemal hoida, õpivad nad endale ise tegevust leidma. Veeda ka ise lapsega koos rohkem aega sedaviisi, et teete koos asju, mis ei nõua nutiseadmete kasutamist.