Foto: PantherMedia/Scanpix
Liigume
20. jaanuar 2019, 18:05

TEADLASED SOOVITAVAD: viis nõksu, mis aitavad kõhurasvast vabaneda (6)

Kui järgid tervislikke eluviise, kuid vaatamata sellele koguneb vöökoha ümber rasv, peaksid midagi ette võtma - just kõhuõõnde kogunev rasv põhjustab terviseprobleeme.

Meestel on asi tõsine siis, kui nende vööümbermõõt on üle 102 cm, naistel suurema kui 88 cm vööümbermõõdu korral.  Authority Nutrition toob kõhurasvadest vabanemiseks välja viis teaduslikult põhjendatud nõksu.

* Unusta suhkur ja magustatud joogid. Suhkur mõjub ainevahetusele kehvasti, sest sunnib maksa end pidevalt rasvaks muutma. Eriti ohtlikud on magusad joogid, sest vedeliku seest neid saades ei taju aju nende kogust ära ning nii tekib võimalus liialdada.

* Tarbi rohkem valke. Pikas perspektiivis on see hea vahend kõhurasva vastu võitlemisel. Proteiinid aitavad nii kaalu langetada kui ka tervislikku kaalu hoida. Mõistlik oleks 25-30% oma päevastest kaloritest saada just valkudest.

* Püüa süsivesikute tarbimist vähendada. See vähendab kõhurasva teket edukalt. Pealegi on teadlased leidnud, et süsivesikuid oma igapäevases toidus vähendades langeb ka söögiisu ning see omakorda mõjub positiivselt kaalu langemisele.

* Tee trenni! Eriti tõhusalt aitab kõhurasva vähendada aeroobne treening, näiteks kõndimine, jooksmine ja ujumine. Ka mõjub enda liigutamine hästi ainevahetusele.

* Tarbi kiudaineid. Need tekitavad täiskõhutunnet pikemaks ajaks ning nii soovid sa vähem süüa. Kiudaineterohked on kõikvõimalikud täisteratooted, köögiviljad, juur- ja puuviljad.