Foto: Pixabay
Hea nõu
14. jaanuar 2019, 12:30

KIILANE ELEGANTSELT! Näpunäited ja soengunipid kiilanevale mehele (3)

Sa oled tähele pannud, et pärast juuste pesemist jääb kraanikaussi aina enam juuksekarvu. Ühel päeval peeglisse vaadates märkad, et oledki kiilanemas. Pole midagi parata. Kiilaspäisuse all kannatab maailmas sadu miljoneid mehi. Siiski on võimalus kiilaneda ka mehiselt ning selle pärast mitte üleliia muretseda – pigem võtta sellest viimast, soovitab Art of Manliness.

Mehe juuksed pole midagi, mille üle tavaliselt uhked ollakse, kuid nende kaotus võib olla siiski suureks vaimseks hoobiks. Paljude jaoks annab see mõista, et jäädakse vanaks. Kiilaspäisus paneb mehi arvama, et noorusaja imelised päevad on möödas. See mõjutab omakorda ka seda, kuidas mees ennast nüüd näeb – vähematraktiivse ja ebakindlana.

Lahenduseks peavad mehed sageli lihtsalt hõreneva juuksepiiri varjamist. Näiteks igal pool mütsi kandes. Jäädakse ka harjumuspäraselt sama soengustiili juurde, millega löödi laineid siis, kui oldi 20, kuid mis enam kuidagi ei sobi. On aga ka teisi võimalusi ja valikuid.

Uuri välja, mis on kiilanemise põhjus

Nashville'is asuva Red’s Classic Barbershopi meestejuuksur Tony England väidab, et sageli pole põhjus pärilik, ning võimalik on leida lahendusi. Näiteks võib olla põhjuseks stress. Sel puhul soovitab Tony käia massaažis ning rahuneda.

Kui aga klient on stressivaba ja rahulik nagu dalai laama, siis võib olla kiilaspäisus tekkinud ravimite kõrvalmõjuna. Sageli ei saa aga ravimeid võtmata jätta, seega tuleks konsulteerida arstiga ning proovida näiteks alternatiivseid meetodeid.

Veel võib kiilasuse põhjuseks olla peanaha kaltsiumisisaldus. Nashville'i juuksur tõdeb, et sadestunud kaltsium sulgeb peanahal poorid, nii et juuksekarvad enam sealt läbi ei pääse. Lahendusena pakub ta välja pea pesemise kuuma äädikaga, misjärel soovitab ta hoida juukseid mõne minuti rätiku sees. Pärast seda võib pea tavalise šampooniga puhtaks pesta, kui ei soovi kogu järgneva päeva äädika järgi lehata.

Kui sa pole stressis, ei võta ravimeid ega oma kaltsiumiga ladestunud poore, oled sa tõenäoliselt pärinud taganeva juuksepiiri oma suguvõsa meestelt. Kontrolli üle, kas su isal või vanaisal on samuti sarnaseid probleeme.

Kuidas kiilaspäisust varjata

Kui oled mõistnud, et tegu on geneetilise probleemiga, siis pead leidma oma kiilanevale pealaele leidlikuma lahenduse.

Üheks võimaluseks võib olla nahalahus nimega Regain. See on Eestiski saadaval pea kõikides apteekides. Regain soodustab juuste kasvu ning takistab nende väljalangemist. Siiski on sellel ka negatiivseid külgi. Kui oled Regaini pidevalt kasutanud ja siis selle tarvitamise lõpetad, hakkavad juuksed taas välja langema. Muidugi ei maksa uskuda, et see ka 100% töötab. Ning kõige tipuks pole Regain ka odav lõbu.

Kindlam lahendus on juuste siirdamine. Tänapäeval on see tehnoloogia sedavõrd arenenud, et siirdatud juuksed näevad välja täiesti loomulikena. Kuid see protseduur on kallis. Väga kallis. Ühe juuksekarva siirdamise hind võib olla keskmiselt kuus dollarit (olenevalt vajadusest, võib tarvis minna kuni 1000 siirdamist). 

Riskantne pääsetee võib peituda parukas. Neid kandvate meeste üle on aga läbi aegade nalja tehtud – ja tihti põhjusega. Enamik parukatest on ebakvaliteetsed ega sobi mehele. Korraliku summa eest võib aga saada ka täiesti loomulikuna tunduva paruka.

„Võib olla üllatav, kui palju meeskuulsuseid tegelikult parukat kannab,“ märgib Tony.

Kiilaspäisuse omaks võtmine

Sa oled otsustanud oma kiilaspäisust aktsepteerida ning seda nautida? Palju õnne! Nüüd tuleb olla leidlik ning uus stiil omaks võtta. Aga kuidas?

Peamine reegel oleks: hoia oma juuksed lühikesena! Kui sa oled näinud kiilaneva pealaega pikkade lokkidega meest, siis sa mõistad, miks lühikeseks lõikamine on nii oluline. Lühikesed juuksed aitavad kiilanemisele vähem tähelepanu pöörata. Mõned mehed ei usu, et siilipea-stiil tekitab illusiooni, et neil on rohkem juukseid, kuid nii see on. 

Patrick Stewart

Täielikult paljaks pöetud pea on ideaalne neile meestele, kellel on peas suured juusteta piirkonnad. Sa ei pea enam kunagi mõtlema, millist soengut teha. Lihtne ja stiilne. Pea raseerimisega näitad, et sa oled kiilanemisega leppinud ja elad täiel rinnal. See stiil teeb sind ka märgatavaks ja meeldejäävaks, võtkem või Sir Patrick Stewart või Mr Clean. Kui sa oled suuteline ka sobiva habeme kasvatama, võid kindel olla, et ka lähemad tuttavad vaatavad sind nüüd lugupidava pilguga.

Võid veel katsetada erinevaid stiile. Näiteks kui soovid välja näha nagu Vana-Rooma väejuht Julius Caesar, võid proovida lühikest Caesari lõiget. Kui oled eakas ja väärikas, võib sulle sobida „võimusõõrik“, millega jätad alles vaid külgedel asuvad juuksed. Keegi ei keela sul kasutada ka lihtsat lühikest masinalõikust. Igale mehele oma!