Foto: Pixabay
Ilu ja mood
8. jaanuar 2019, 21:03

VÕIMAS EESKUJU: söömisorgiatest loobunud mees võttis 108 kilo alla

Nädal pärast 2019. aasta algust hakkavad juba paljud mõtlema, et uusaastalubadus „toitun tervislikult“ sai antud liiga kergekäeliselt ja võiks käia sinna, kus pipar kasvab. Alljärgnevalt natuke inspiratsiooni ja eeskuju, et mõistlikuma toitumiskavaga siiski edasi minna. 

LadBible kirjutab, et oktoobris 2017 kaalus Ralph Lawless 184 kilogrammi ja suutis endasse mahutada tõsise söögihunniku.

„Olin sõltuvuses peekonivõileibadest ja halvimatel päevadel võisin neid ära süüa kaheksa tükki,“ tunnistas endine ehitaja. „Olin täielik erak ja kui ma sööma hakkasin, siis ei suutnud lihtsalt lõpetada. Kebabid, pitsad, peekon, külmutatud toit, enamusel päevadest sõin seda kõike. Kõike, mida kätte ja süüa sain, ma ka sõin. Sõin iga päev niipalju, kui enamik inimesi sööks ühe nädalaga.“

Murdepunkt toimus siis, kui mees kukkus tööl ja jäi töövõimetuks. See viis ta allakäiguspiraalile, mida 47-aastane mees kirjeldab kui veepõhja kukkumist.

Igaüks, kes vette kukkunud ja põhja vajunud, teab, et tuleb kas uppuda või ujuda. Ralph otsustas ujuda – ja võttis selle põhjalikult käsile. Mees läks nõustaja juurde, alustas dieeti ja spordiprogrammi. 

„Pidin oma ajule uuesti selgeks tegema, mis on tervislik toit,“ meenutas ta. „Hakkasin tegelema rattasõiduga ja läksin spordisaalis sellistesse trennidesse nagu aeroobika ja body pump. Töötasin end üles treeneriks ja käin siiamaani 10-14 korda nädalas trennis. Armastan seda ja see on viinud mind elus täiesti uuele leheküljele.“

Enne uue lehekülje pööramist jõi mees hommikuks neli magusat piimaga kohvi ja sõi mitu peekonivõileiba, sõi lõunaks kolm kausitäit kartulitega suppi ja siis garneeris selle kõik õhtusöögina kebabi ja friikartulitega.

Kui ta oli eriliselt näljane, siis jõi ta kaheksa purki õlut ja selle juurde sõi suure paki krõpse või külmutatud pitsat.

Praegu sööb Ralph hommikuks putru, sööb lõunaks kala või kanaga salatit ja õhtul midagi sarnast.

Kui varem kandis mees 6XL suuruses riideid, siis täna on tema vöönumber 32. Kaal on langenud 184 kilo pealt 76 peale ehk kadunud on 108 kilo. Nüüd saab mees tegeleda ka oma ammuse ja taasleitud armastuse – tantsimisega. Sõbrad on talle John Travolta tantsiva rolli järgi filmis „Laupäevaõhtune palavik“ pannud uue hüüdnime: Ralph Travolta.

Kuidas nägi Ralph välja enne ja kuidas nüüd, vaata SIIT.