Foto: Daisy Lappard
Inimesed
10. detsember 2018, 07:36

Heidy Tamme kaaniravist: kaan on su doktor

Lauljanna Heidy Tamme on proovinud kaaniravi ega pelga seda ka teistele soovitada.

"Kui lapsepõlves hirmutati meid kaanidega, et ära mine jõkke, kaanid tulevad ja imevad su verest tühjaks, siis tegelikult vahetavad nad vere oma fermentide ja ensüümide vastu, rikastavad sind ning kui nad verest kõhu täis saavad, ei võta nad seda grammigi rohkem. Nad ei tühjenda sind verest, vaid toimib looduse ringkäik, kusjuures väga loomulikul viisil. Kaanihammustus on, muide, Volkswageni firmamärgi kujuga, üldse mitte ümmargune auk, kust hakkab verd välja voolama," kirjeldab lauljanna Heidy Tamme.

"Kaan on su doktor. Enne seda, kui ta oma kõhu verd täis saab, desinfitseerib ta haava, mistõttu ei lähe see kunagi mädanema. Tean, et neid loomakesi kasutatakse isegi suurtel operatsioonidel, et veri paremini hüübiks. Meditsiinis ühekordselt kasutatavaid kaane kasvatatakse Prantsusmaal suurtes basseinides – need pole kaugeltki need, keda leidub Eestimaa tiikides."

"Usun, et kaaniravi on eriti oluline vanuses, mil naistel on looduslikud verepuhastused klimakteeriumi tõttu ära jäänud ning meestelgi vahel suisa märkamatult hormonaalsed muudatused toimunud. Leian, et kaaniravi peaks isegi haigekassa inimestele korvama."