Signe LahteinFoto: PRIIT SIMSON/Ekspress Meedia
Krimi
3. detsember 2018, 16:09

Selgusid Signe Lahteinale saatuslikuks saanud autoavarii uued asjaolud, õnnetuse võis põhjustada veoautojuht (59)

22. märtsil kella 21.23 ajal juhtus raske liiklusõnnetus Jõgevamaal Põltsamaa vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa teel, milles sai tõsiseid vigastusi toonane "Kodutunde" saatejuht Signe Lahtein. Prokuratuur kinnitab, et nüüdseks on liiklustehnilise ekspertiisi vastused saabunud ning õnnetusega seoses on ilmnenud uusi asjaolusid.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anneli Hinto sõnul kuulas politsei vahetult pärast liiklusõnnetuse toimumist Türgi kodakondsusega veoautojuhi kuriteos kahtlustatavana üle.

"Kuni praeguseni olid asjaolud selgitamisel ja ootasime liiklustehnilise ekspertiisi vastuseid, sest selle käigus tuli taotleda andmeid Saksamaalt rahvusvaheliselt autotootjalt," ütles Hinto ning lisas, et nüüdseks on liiklustehniline ekspertiis valmis ja selle tulemused teada.

"Ekspertiisi käigus kogutud andmed kinnitasid pärast õnnetust veoautojuhile esitatud kahtlustuse asjaolusid ja annavad aluse arvata, et just veoautojuht kaotas raskete teeolude tõttu veoauto üle kontrolli ning kaldus vastassuunavööndisse. Mõlema sõiduki liikumiskiirused olid lubatu piires. Prokuratuur jätkab menetlustoimingute läbiviimist, et kriminaalasi esimesel võimalusel kohtusse saata. Lõpliku süüküsimuse üle otsustab kohus."