Foto: PantherMedia/Scanpix
Ilu ja mood
3. detsember 2018, 21:35

MEES, OLE MÕISTLIK: 5 riietuseset, mida ostes pole mõtet liialt priisata

Kui sa pole just loteriid võitnud või aktsiamüügi pealt kuuekohalist summat teeninud, siis pole sul ilmselt liiga palju raha, mida riietele kulutada. Ometi investeerivad ka mõõduka sissetulekuga edevad mehed sageli liiga priiskavalt erinevatesse kaubamärkidesse ja uhkustavad näiteks Gucci aluspesuga. Mida nagunii eriti paljud inimesed ei näe. Men’s Fashion Magazine toob välja viis sellist riietuseset, mida ostes on mehel mõistlik olla tagasihoidlik ja mitte oma rahakotti liialt tuulutada. Arvestades, et meil kipuvadki rõivad sageli kallimad olema, siis on algversioonis dollarites väljatoodud rahasummad üks-ühele eurodeks tõlgitud, mis siis, et euro dollarist suurema väärtusega on. 

1. T-särk

On mõnevõrra naeruväärne, aga samas ka kurb, kui mees ostab endale mingi kindla logo pärast 50-eurose T-särgi. Eriti, kui on teada, et tegelikult tal väga rahaga priisata pole. Ära unusta, et ükski logo ei tee sind stiilseks – pigem investeeri riietuseseme kvaliteeti ja mitmekülgsusse. Lihtsaid, ent samas korralikke särke võib 50 euro eest osta viis tükki.

2. Sokid ja aluspesu

Jah, hõbeniidid, erilised stiilimustrid ja kes teab mis veel ... aga kas tõesti ostab keegi jalgade soojashoidmise vahendeid, mille paar maksab 50 eurot? Jah, näiteks ülikonda kandes on muidugi oluline, et sul poleks jalas need valged trennisokid, aga liigne kulutamine sokkidele on ogar.

Mis puutub aluspesusse, siis on asi samuti üsna lihtne: ülipeened brändibokserid ei taga sulle sugugi rohkem k***i kui tavalised anonüümse tootja alukad.

3. Lühikesed püksid

Kui elada Inglismaal või Eestis, siis ei näe just liiga palju päikest ja seega leiavad šortsid kaunis vähe kasutust. Nii pole ju ilmselt ka mõtet neid ostes liiga palju raha kulutada? Korralikud teksad on meie kliimas märksa mõistlikum investeering.

Foto: Pixabay

4. Aksessuaarid

Aksessuaaride eesmärk on lisada inimese riietusele isikupära ja seda täiendada. Aga lisandid ainuüksi ei tee mehest meest – seda teeb kogu outfit. Aksessuaarid on muidugi abiks, aga mõtleme. Kui sul on valida, kas osta 150 euro eest ülipeen lips või sama raha eest terve komplekt, mis sisaldab kolme lipsu, ilutaskurätikuid, lipsunõela ja salli, siis kumb valik on mõistlikum?

5. Magamisriided

Ei saa aru ... miks kulutada hunnik raha riietele, milles sa magad? Magamisriided peaks olema mugavad ja lihtsad. Keskendu sellele, et jätta endast hea mulje väljaspool kodu, mitte pimedas magamistoas.