Foto: Erakogu
Mitmesugust
22. november 2018, 07:25

Milliseid kontserte soovitab detsembris külastada Liisi Koikson?

"Igal aastal toimub detsembris üle Eesti sadu põnevaid kontserte, mis tuletavad meelde jõuluajaga kaasnevat maagiat. Millistele kontsertidele tasuks detsembris minna? Liisi Koikson soovitab detsembrikuises kontsertide rohkuses peale suurte ürituste vaadata-kuulata ka pisemaid. Need peidavad teinekord jõulutunde veelgi elavamalt hinge."

1. «9 hümni vabadusele» Alexela kontserdimajas 28. novembril.
20 omanäolist Eesti heliloojat teevad veel viimase sügava kummarduse Eesti sajandale sünnipäevale. Sellist sündmust, kus siinsetele parimatele interpreetidele antakse võimalus luua oma hümn ja näidata sellega, millisena nemad meie kodumaad tunnetavad, enam niipea ei juhtu. Kindlasti saab olema väga põnev õhtu. Ühtlasi saab selle kontserdiga avalöögi selleaastane «Jõulujazz».

2. Pimekontsert klubis Philly Joe’s 12. detsembril. Kui sa juba käinud ei ole, siis mine avasta äsja Vabaduse platsile kolinud hubane elava muusika klubi Philly Joe’s. Siit käivad terve aasta jooksul läbi nii eesti- kui ka välismaised põnevad muusikud. Pimekontsert on üks nende igakuine kontsertsari, millele tulebki pilet osta n-ö põrsas-kotis-kujul. Esineja selgub alles siis, kui nad kontserdiks lavale astuvad. Kerge põnevus hubases atmosfääris.

3. Lizz Wright Alexela kontserdimajas 9. detsembril. Mahedahäälne ja emotsionaalsete esitustega Ameerika lauljatar võlub meid «Jõulujazzi» ajal. Lizzi gospelikõladest inspireeritud muusika sobib suurepäraselt jõulukuusse ja tekitab südamesse sooja tunde ka kõige külmemal ajal. Maailma vokaaldžässi ühe tipuga astub lavale ka meie enda Estonian Dream Big Band Siim Aimla juhatamisel. On, mida oodata!

4. Viljandi kultuuriakadeemia rütmiosakonna jõulukontsert Pärimusmuusika aidas 11. detsembril. Miks mitte minna julgelt pealinnast välja uudistama, mida ja kuidas esitab muusikute uus põlvkond, kes alles koolis oskusi omandab ning oma rada otsib. Võta endale üks mõnus õhtu ja innusta Viljandi kultuuriakadeemia muusikuid. Õpilaskontsertidel on alati mõnus nooruslik olemine ja see laseb endalgi vahel ebavajaliku konservatiivsuse korraks ukse taha unustada.

5. Kõige rohkem soovin sind aga näha enda ja Jaan Tätte selleaastastel jõulukontsertidel. Võtame korraks aja maha ja püüame veenda sind sõna ning muusika koosluse maagias. Kontserdid toimuvad üle Eesti 17.–29. detsembrini. Oled väga oodatud!»