Foto: TV3
Tele
19. november 2018, 21:01

„Kuuuurija“: võlakütt Ants Päär kutsuti appi puuküürnikut välja tõstma, kuid viimane kolib välja vaid kohtuotsusega (102)

Frederic on prantsuse mees, kes sisse kolinud Miidurannas ühte majja ja keeldub sealt välja kolimast. „Kuuuurijaga” võttis ühendust võlakütt Ants Päär, kelle kutsus appi majaomanik. Mehe ülesandeks oli üürnik majast välja tõsta.

Eksnaise Inge sõnul on prantslase näol tegemist egoistliku mehega, kes mõtles vaid endale ja tõstis käe naise vastu. Kõige selle kohta tegi naine ka avaldused. Süüdi aga pole meest tänaseni mõistetud.

Mees, kes olnud võlgu ka maksuametile, on täna üürinud omale häärberi Miidurannas, mille eest tuleb ühes kuus maksta 3000 eurot. Naabrite sõnul on mehel kombeks lasta maha mereäärseid linde. Ka Inge sõnul vastab see tõele. „Tal tekib hasart!” sõnab naine. Mees ise eitab kõike.

Perevägivald ja lindude mahanottimine ei ole aga saate põhiteema. Miiduranna maja on mees üürinud kaks aastat, kuid keeldub majaomaniku soovil sealt lahkumast.

Uhke maja Viimsis asub mere ääres. Selle omanik võttis ühendust võlaküti Pääriga, kellest tegi lausa oma ettevõtte juhatuse liikme, et tal oleks õigus majja siseneda. Kohale läinud Päär valmistus prantslase väljatõstmiseks, kuid kõik asjad ei läinud päris plaanitult.

Päevaks, mil Päär mehe ukse taha läks, pidi Frederic olema välja kolinud ja võtmed omanikule tagastnud. Seda mees ei olnud aga teinud. Koos lukuabiga läks võlakütt valdusi üle võtma. Kuigi Päär üritas sisse saada ka koputades, ei avanud keegi talle ust, hoolimata sellest, et majas tuled põlesid. Tuppa pääsenud võlakütti ootas ees aga halb üllatus. Prantslane ostsus teda rünnata ja lasi talle gaasi näkku. Kui võlakütt rünnakust toibus, alustas lukuabi lukkude vahetamist. 

Samal ajal üritas Frederic teha kõik endast oleneva, et seda takistada. Lõpuks saabusid kohale kiirabi ja politsei. Kiirabi turgutas gaasi saanud võlakütti ja politsei kontrollis üürniku pabereid.

Eestis on üürnikega keerulised lood - neid võib välja tõsta vaid kohtumäärusega. Seda Frederic oma kaitseks kasutaski. Hoolimata sellest, et Päär on tehtud Fredericule maja üüriva ettevõtte juhatuse liikmeks ja tal on olemas kõik vajalikud dokumendid, palus politsei Pääril siiski lahkuda. Politsei sõnul oli prantslasel ka igati õigus Pääri rünnata. 

Prantslase enda sõnul kasutas Päär tema valdustesse tungides maffia võtteid ja ta loodab, et võlakütt lõpetab vanglas. „Võlakütt Pääri tegevus peaks olema ebaseaduslik ja vaidleme kohtus edasi,” sõnas prantslane. Omaniku esindaja viidi politseisse ja üürnik jäi edasi majja.

Prantslase eksnaise sõnul ongi seaduslüngad mehele meelelahutuseks, mille abil inimesi kiusata.

Miks keeldus Frederic aga üürimajast lahkumast? Enda sõnul ei leidnud ta suve jooksul uut elamist, septembris ja oktoobris üüri mitte maksmist põhjendas ta sellega, et selleks sai kasutada makstud tagatisraha. Täna nõuab mees maja omanikult suurt kahjuraha - lausa 10 000 eurot - ega nõustu enne välja kolima, kui raha tema kontol on. Frederic pani majja elama uued inimesed, kes selle eest ei maksa, ja läks ise mujale elama.