Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
19. november 2018, 21:11

MÕNU MÕLEMALE: kuidas pakkuda naisele rahuldust? (38)

Värskest uuringust selgub, et umbes kolmandikul värskelt abiellunud meestest pole õrna aimugi, millal või kas üldse nende naised seksi ajal orgasmi saavad. Aga kui sa veel ei teadnud: seks pole vaid meeste meelelahutus ja naistel on võrdne õigus hullates lõpuni jõuda. Men’s Health tuletab meelde kuldtõdesid selle kohta, kuidas tagada, et seks oleks rahuldav mõlemale poolele ehk, et ka naine saaks orgasmi.

Väljaandes The Journal of Sexual Medicine ilmunud uuringus küsitleti 1700 hiljuti abiellunud paarikest. Leiti, et 43% abielumeestest ei tea, kui sageli nende abikaasad orgasmi saavad, enamasti hinnati neid kordi üle. Toonitame siinkohal, et tegu polnud juhuslike seksisuhetega, vaid inimestega, kes olid ikka mitmeid aastaid saanud oma kaaslase keha tundma õppida.

„Meeste üldine teadlikkuse puudus oli üllatav,“ tõdes uuringu põhiautor Nathan Leonhardt Toronto ülikoolist. „Eeldamise mõningat teadlikkuse puudust, aga sedavõrd kõrge protsent näitas, et tegu on väga laialt levinud probleemiga.“

Millest selline segadus – ja miks on see oluline?

Ka vähem teaduslikud uuringud näitavad paraku sarnaseid tulemusi. Seksimänguasjade idufirma Cunni (töötab välja oraalseksisimulaatorit) küsis 1000 mehelt, kas nende partnerid saavad orgasmi. 57% meestest vastas jaatavalt. Siis küsiti, kas mehed teavad, mis nende partneritele suuseksis meeldib. 59% meestest ütles, et ei tea. Ja 67% tunnistas, et õigupoolest päriselt ei teagi, mida täpselt nad suuseksi ajal teevad.

Võib-olla tõesti jõuavad nende meeste partnerid lõpuni. Aga ühtlasi näitavad numbrid, et tuleks kasuks endale selgeks teha, mida naised siiski voodis tahavad. Sealjuures näitas veel üks hiljutine uuring, et 42% meestest hindab oma voodisooritust hindega 5+.

Naise orgasmist aru saamine nõuab mõningast harjutamist, aga on oluline end partneri naudingu osas harida. Nii kinnitab seksterapeut ja raamatu „She Comes First“ („Naine tuleb esimesena“) autor Ian Kerner. Ta nentis, et kui üks partneritest ei saa püsivalt seksi ja orgasme nautida, siis mõjutab see negatiivselt suhet.

Suuremao osal juhtudest on mees tegelikult huvitatud sellest, et tema partner rahuldatud oleks. Mõnikord peaks mehed võtma julguse kokku, et naise orgasmi teema tõstatada, asjad läbi rääkida ja kohendusi teha.

Mida naised ütlevad?

Kuidas viia naist orgasmini? Selle selgitamine on sama keerukas, kui püüe selgitada, mismoodi toimib plokiahela tehnoloogia. Aga esiteks olgu öeldud: naised tahavad orgasmi saada. Samapalju kui mehed.

„On mingi suur kultuuriliselt propageeritud väärarusaam, et naised ei hooli orgasmist niipalju kui mehed,“ märkis Kerner. „Ja see on naiste suhtes karjuv ebaõiglus.“

Orgasm on midagi enamat kui voodit värisemapanevad tõmblused. 77% naistest märgib, et hea orgasmi jaoks on vaja korralikku soojendust ehk eelmängu. Vastasel korral juhtub väga sageli, et mees lõpetab – aga naine mitte.

Kerneri teatel vajab enamik naisi erutumiseks enne penetratsiooni vähemalt 15-20 minutit eelnevaid tegevusi.: suudlemist, puudutamist ja seksikat vestlust.

Mis puudutab suuseksi, siis on vastus lihtne: jah.

„On värskendav, kui mehed naisele suuseksi teevad,“ sõnas 21-aastane Elizabeth. „Ja parem on, kui see pole mingi vorst vorsti vastu värk, vaid ootamatu käik, ilma eelduseta, et „teenele järgneb vastuteene“.“

Kui juba oled seal all, siis tahab naine, et su tehnika oleks teadlik. Näiteks on vaks vahet, kas teha seda lameda keelega või keeleotsaga.

Kuidas seal all toimetada?

Naised on erinevad, aga üldised nõuanded tehnika osas on siiski olemas ja enamik neist puudutab kliitorit: seda pliiatsi kustutuskummi moodi nupukest häbememokkade ülaosas. Just seal on tuhandeid närvilõpmeid – nagu peenisepeas.

Kinsey instituut on koos naiste naudingute teemalise harimisega tegeleva veebisaidiga OMGYes uurinud, millist kliitori stimuleerimist on naistel orgasmi saamiseks vaja. Küsitleti enam kui tuhandet naist. 37% naistest ütles, et vajab vahekorra ajal kliitori ergutamist. 36% leidis, et seda pole orgasmiks tingimata vaja, kuid nii on üleüldine kogemus parem.

Kaks kolmandikku naistest tahab otsest kliitori puudutamist. Kui küsiti stiili kohta, siis on naiste TOP järgnev: üles ja alla liigutused, ringjad, küljelt küljele, pulseerivad (kiire keele tõukamine kindlasse punkti), surumine, sähvamine. Enamasti eelistatakse korduvaid rütmilisi liigutusi. Ka meeldivad naistele ringjad liigutused kliitori ümber.

Kuidas naisega sellest rääkida?

Naised on erinevad ja isegi hingeldamine võib olla märgiks hoopis partneri väsimusest. On ainult üks viis teada saada, mis su seksuaalpartnerile meeldib: küsi temalt.

Kerneri sõnul on seda hea teha näiteks eelmängu ajal. Erutumine vabastab kehas selliseid aineid, mis võtavad piire maha ja siis ollakse julgemad.

Kuidas naist kõigil seksiga seotud hetkedel rahuldada?

Enne seksi: veeda aega hellitades ja suudeldes temakese vähem ilgselgelt erogeenseid tsoone nagu randmete siseküljed, kõrvad, põlveõndlad.

Seksi ajal: enamik naisi vajab kliitori ergutamist. Koerapoosis olles libista sõrm ta jalgevahesse ja liiguta seda küljelt küljele, umbes nagu auto kojameest.

Pärast seksi: järelmäng on väga oluline – kaisusolemine on tähtis, sest see tugevdab teievahelist sidet. Ära torma minema, vaid veetke pärast orgasmi – mõlemapoolset – natuke aega teineteise käte vahel.