Foto: Envato Elements
Sisuturundus
19. november 2018, 14:12

Rindade suurendamise probleemidest – ausalt!

Rindade suurendamine on ilukirurgia kõige levinum operatsioon, olles sealjuures täiesti praktiline. Väikesed, lõtvunud või ebakorrapärase kujuga rinnad võivad naise jaoks kaasa tuua tohutu probleemi nii füüsilisel kui emotsionaalsel tasandil. Rindade suurendamine implantaatidega aitab tagasi saada naise enesekindluse koos ihaldatud büstiga. Kas kõik on aga ainult roosamanna – loe edasi.

Rindade suurendamise operatsiooni ei peaks kindlasti automaatselt võrdsustama välismeediast silma jäänud suure tissipaariga.Eesti naised teevad rindade suurendamise operatsiooni valdavalt enda enesetunde heaoluks mõistlikuse piires ja operatsioonist räägitakse ainult lähedastele. Nii võib vabalt juhtuda, et näiteks kolleeg või naabrinaine on juba lasknud oma rindu suurendada, aga Sina ei tea sellest midagi.

Esteetilise ilukirurgia Clinica kliiniku rinnakirurg dr Peep Pree sõnul on parim aeg operatsiooniks just siis, kui naine tunneb, et pole enam oma rindade välimusega rahul. Sinu rinnad on lõtvunud, erineva suurusega, vajunud vms. „Kui Sa tunned, et rindade suurendamise operatsioon võib aidata Sinu elukvaliteeti tõsta, tasub kindlasti kaaluda rindade suurendamise operatsiooni konsultatsioonile minemist ja rääkida arstiga täpsemalt läbi.

Foto: Envato Elements

Üldiselt võib öelda, et rindade suurendamine toob naise ellu palju positiivset. Enne rindade suurendamise operatsiooni otsuse vastu võtmist on aga vajalik teada ka võimalikest probleemidest.

1. Oluline on teada, et kõigil naistel suurenevad raseduse ja imetamise ajal rinnanäärmed, mis venitavad ka rinnanahka. Täpsemalt, kui palju venib sinu rinnanahk imetamisega, sõltub sinu individuaalsest naha elastsusest,“ selgitab dr Pree. Seeärast soovitabki tippkirurg dr Pree rindade suurendamise operatsioon ette võtta peale rasedust.

2. Rinnasuurendusoperatsiooni läbinud patsientide rinnakuju ei ole pärast laste imetamist enam nii püstjas ja ilus kui enne rasedust. „Seda põhjusel, et rinnaimplantaadid venitavad lisaraskusena nahka imetamisperioodil rohkem. Lihase all olev protees venitab nahka küll vähem, kuid võib harvadel kordadel tekitada nn topeltrinna efekti. Lihase peale paigutatud proteesidel esineb aga rohkem loomulikku vajumist," räägib dr Peep Pree. Üheks võimaluseks on rinnaimplantaadid raseduse ajaks ka eemaldada ja hiljem uued tagasi panna, kuid sellist lahendust rakendatakse pigem harva.

3. Rindade suurendamise operatsioone pakuvad erineva tasemega kliinikud ja erineva väljaõppe saanud spetsialistid. Rindade suurendamise operatsiooni enamlevinud probleem on, et konsultatsioonil ei informeerita patsiente piisavalt kõikvõimalikest ohtudest ja räägitakse sageli ainult positiivsetest külgedest. Ohtude mitte mainimise korral saavad patsiendid lihtsalt petta. Iga operatsiooni korral on oluliseks valida õige kliinik ja arst. Kirurgi tuleb siiski võtta kui inimest, kelle kätte usaldada nii oma rinnad, tervise kui ka elu. 

4. Sagedane rindade suurendamise müüt on, et implantaadid on eluaegsed. Alati jääb võimalus, et on teatud protsent implantaatide purunemisi. Kõnealusest ohust tuleb patsiente teavitada ning väärikad kirurgid seda konsultatsioonil ka teevad. Õnnetuseks leidub selliseid rinnakirurge, kellele müük ja turundus on tähtsamad kui aus teavitamine.

5. Eeldatakse, et rinnad säilitavad oma kuju terve elu. Sageli ei teavitata patsiente konsultatsioonil sellest, et suurendatud rinnad võivad aastate jooksul raskuse mõjul venida, lõtvuda või kaotada oma ilusa kuju. Rinnakirurg dr Pree toob välja, et mida suurem on implantaat, seda suurem oht on rindade venimiseks.

6. Rinnaproteesid võivad kapselduda ehk rinnad kõvaks muutuda. Kapsel implantaadist võõrkeha ümber võib tõmbuda aastate jooksul liiga väikeseks. Rinnad muutuvad nähtavalt kivikõvaks, nii et on selgelt näha, et tegemist on võõrkehaga. Tüüpiline näide on teatud grupp fitness-naisi, kellel on väike nahaaluse ja rinnanäärmelise rasvkoe protsent, mis ei kata sellist nii-öelda plastmassist palli piisavalt.

7. Üliväikesele protsendile naistest ei sobi silikoon. Silikooni sobimatust tuleb ette 1-2 patsiendi puhul 100 000 operatsiooni kohta. Tekib äratõukereaktsioon ehk lihtsamalt öeldes on inimesel allergia silikoonplastmassi vastu. Silikooniallergiat ei ole kahjuks võimalik ette prognoosida.

8. Väga oluliseks probleemiks on, et rinnaproteesi kapsli sees võib tekkida halvaloomuline lümfisüsteemi vähkkasvaja ehk lümfoom. Lümfoom on aga üliharva esinev haigus, mille juhtumeid senini Eestis ei ole esinenud. Seda ei tohi segamini ajada rinnavähiga. Rinnavähki on nii palju uuritud ja tänased teadmised võivad väita, et rinnavähi ohtu ei ole. 

Kokkuvõtteks võib öelda, et rindade suurendamisel on mõningad ohukohad, on siiski tegu investeeringut väärt protseduuriga. Rindade suurendamise tulemusel paraneb naise elukvaliteet märgatavalt. Rindade suurendamise operatsiooni tulemusel saad juurde enesekindlust ja Sinu keha on rohkem proportsioonis. Dr Peep Pree aastetepikkuse operatsioonide tagasiside põhjal, et ka mees muutub kodus rõõmsamaks, kui naine on oma kehaga rahul.

Rindade suurendamise kohta leiad rohkem infot Clinica veebilehelt Rindade suurendamine – kõik vastused Sinu küsimustele!

Broneeri aeg konsultatsioonile!