MULTIMEES: Idris Elba näitleb, lavastab, DJ-tab ja disainib rõivaid ning on samuti kõva spordimees.Foto: Scanpix
Inimesed
6. november 2018, 19:25

MAAILMA SEKSIKAIM MEES: "Küll mu ema alles tunneb uhkust mu üle!" (5)

USA seltskonnaajakiri People kuulutas 2018. aasta seksikaimaks meheks 46aastase Briti näitleja Idris Elba. „Mõtlesin: „No kuulge, see ei saa ometi tõsi olla. Tõesti või?““ meenutab Elba oma reaktsiooni. „Kontrollisin end peeglist. Mõtlesin: „Oot-oot, sa oled täna tõesti üsna seksikas!““

Telesarjadest „The Wire“ ja „Luther“ ning „Thori“ filmidest tuntud mustanahaline staar ei varja, et ajakirja People tiitel on talle meeldiv üllatus. „Egole mõjub see tõesti upitavalt. Küll mu ema alles tunneb mu üle uhkust!“ Isa poolt Sierra Leone ja ema poolt Ghana päritolu Idris pihib, et koolipoisina oli ta väga pikk ja kõhn. „Ja mu nimi oli Idrissa Akuna Elba, eks ole. Minu kallal nokiti. Aga niipea, kui mulle vuntsid kasvasid, olin oma kandi kõige cool'im kutt.“ Tulevane superstaar käis Londonis poistekoolis ja oli kõva sportlane, kes hiilgas nii jalg- kui ka korvpallis, kriketis, hokis ja ragbis.

Televisioonis debüteeris Idris krimisaate „Crimewatch“ kuritegude rekonstruktsioonides. Kuna need ei toonud leiba lauale, tegutses ta rehvitöökojas, tegeles telefonimüügiga ja mängis ööklubides DJna muusikat. Gigoloroll komöödiasarjas „Täiesti hullud“ (1995) avas uksed Briti telesarjadesse, kus Idrisele jäid peamiselt kõrvalosad. Tõeliseks läbimurdeks kujunes aga 2002. aastal Ameerika draamasari „The Wire“.

Elbal on seljataga kaks abielu – esimene kestis neli aastat, teine vaid neli kuud. Esimese abikaasa, taanlanna Kim Nørgaardiga on Idrisel 16aastane tütar Isan. Armusuhtest brititar Naiyana Garthiga on näitlejal nelja-aastane poeg Winston. Ajakirja People intervjuus kinnitab Idris, et laste sünd on olnud tema elu tipphetk. „Olen hästi nunnutav isa, kes kaisutab, musitab ja ütleb kogu aeg, et ma armastan sind. Tänavu veebruaris libistas Idris oma režissööridebüüdi „Yardi“ esilinastusel kihlasõrmuse sõrme praegusele kaaslannale, modell Sabrina Dhowre'ile (29).

Foto: VIDA PRESS

Kui Elba parajasti võtteil ei viibi (tal on käsil „Kiirete ja vihaste“ sõsarfilm „Hobbs & Shaw“, kus tema partner on varasem maailma seksikaim mees Dwayne Johnson alias The Rock), võib teda kohata Ibizal DJ-tööd tegemas või Tais kickbox'i harrastamas. Multimehel on ka isiklik rõivakollektsioon. „Igaüks võiks omaks võtta filosoofia, et homset ei pruugi tingimata tulla. Tegutse juba täna!“

People valib seksikamat meest juba 33. korda. Esimene tiitlisaaja oli 1985. aastal toona 29aastane Hollywoodi täht Mel Gibson. Mustanahalistest staaridest on varem kroonitud vaid Denzel Washingtoni – 1996. aastal. Mullu kuulutati võitjaks kantrirokkar Blake Shelton.