Elizabeth Taylor 1959. aasta filmis "Suddenly Last Summer". Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
4. november 2018, 11:00

Miks Elizabeth Taylor kõik oma disainerrõivad lõkkesse loopis?

2011. aastal 79 aasta vanuses surnud Elizabeth Taylorit tunti värvikate disainerrõivaste ja vapustavate juveelide omanikuna. Kuid näitlejanna kauane isiklik assistent paljastab, et kord põletas Taylor kogu oma garderoobi ära.

Tim Mendelson, kes töötas üle 20 aasta filmidiiva assistendina ning tegutseb tema palvel tema pärandi haldajana ja Taylori-nimelise aidsifondi esindajana, rääkis New York Postile, et diiva kandis oma kalli garderoobi eest eriliselt hoolt. Tayloril oli Šveitsis Gstaadis oma mägimaja keldris pommivarjend, kus paiknes tema isiklik moearhiiv.

Kuid millalgi 1950. või 1960. aastatel hakkas varjend lekkima ning ekraanijumalanna väärtuslikemad rõivad said rikutud. Nii et jäänud Tayloril muud üle kui terved stangetäied veekahjustusega riideesemeid lõkkesse visata. Sel moel said hukka näiteks rõivaesemed, mis legendaarne Coco Chanel ise oli näitlejannale valmistanud. 

"Liz ütles, et ta nuttis, kui see lõke tõeks sai, sest tal oli nii kurb meel kõigist nendest kaunitest rõivastes ilma jääda. Ta hindas väga kõrgelt disaini ja väärisesemeid, nii et ta kaitses neid väga, eriti juveele."