Helen ja CarmenFoto: Erakogu
Blogid
3. november 2018, 12:00

HELENI BEEBIBLOGI | Carmeni areng vastas juba neljakuuselt pooleaastase lapse arengule (45)

Carmen sai 3. novembril viiekuuseks. Lapse motoorne areng torkab rohkem silma ja seda on jälgides palju lihtsam tuvastada kui tema loomulikku vaimset arengut. Kasutan rakendust nimega "Ovia parenting", raseduse ajal kasutasin rakendust "Ovia pregnancy". Lapsevanemaks olemise rakenduses saab verstapostidena märkida, millal beebi teatud arenguetapi läbinud on. 

Carmen sai 3. novembril viiekuuseks. Lapse motoorne areng torkab rohkem silma ja seda on jälgides palju lihtsam tuvastada, kui tema loomulikku vaimset arengut. Kasutan rakendust nimega "Ovia parenting", raseduse ajal kasutasin rakendust "Ovia pregnancy". Lapsevanemaks olemise rakenduses saab verstapostidena märkida, millal beebi teatud arenguetapi läbinud on. 

Alguses arenes Carmen nii kiiresti, et äppi polnud valikute alla veel neid verstaposte ilmunudki, mida Carmen juba teha oskas. Näiteks naeratas ta sotsiaalselt ammu enne seda, kui äpis sotsiaalne naeratamise tehtuks sai märkida. Ootasin suure õhinaga, et see valik tekiks. 

Carmen hakkas üsna varakult ka pead tõstma. Nüüd on ta heas mõttes paks laps ja ei viitsi enam motoorse arenguga nii palju vaeva näha. Emme süles on palju lihtsam istuda, kui kõhuli olles kätekõverdusi teha - neid tegi ta juba väga noorelt agaralt. Nüüd ta lihtsalt ei viitsi kõhuli olla. Carmen on avastanud, et kui ta nutma hakkab, võtab emme ta sülle ja ei peagi kõhuli olema. Üldse on ta vist juba ammu avastanud, et kui ta üksi ei viitsi olla, tuleb ainult kisa teha ja siis saab ta sülle. 

Edasi lugemiseks: