Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
31. oktoober 2018, 18:38

SUHTEKOLMNURK: kuidas rahustada partnerit, kui eksnaine on su sõber? (13)

Palju õnne: sa oled küps ja täiskasvanud inimene, kes suudab endine naisega normaalselt läbi saada ja temaga isegi sõber olla. Aga sa ei tohiks unustada, et paljude õrnema soo esindajate jaoks on paras õudusunenägu käia mehega, kes on oma eksnaisega endiselt lähedane. AskMen pakub nõuandeid, kuidas rahustada partnerit, kelles tekitab stressi, kui mees oma eksnaisega sõbrustab.

1. Ära saa pahaseks, kui partner tunnistab, et on armukade

Kurjakssaamine on selles olukorras kõige halvem käitumisviis. Kui hakkad oma eksi ja temaga suhtlemist kaitsma, siis sellega vaid kinnitad praeguse partneri halvimaid kartusi. Sest sageli käituvad niimoodi just need inimesed, kel miskit südametunnistusel. Lepi sellega, et tal on õigus end ebamugavalt tunda.

2. Räägi talle, miks see suhe jäi minevikku

Kindlasti on vaja praegusele partnerile selgitada, miks endine naine teie suhet ei ohusta. partner tunneb end ebakindlalt ja talle ei piisa lausest „Ah, me oleme nüüd lihtsalt sõbrad“. Selgita oma elukaaslasele, miks ta ei pea kartma, kui teie eksiga koos napsi võtate. Hajuta tema hirme.

3. Ära iial neid kaht omavahel võrdle

Kindlasti mõtiskleb su praegune kaaslane selle üle, milline nii tema kui teie suhe endise naise ja suhtega võrreldes on. Kui sa neid kaht omavahel võrdled, siis võib talle jääda mulje, et eksnaine paistab sulle tagantjärgi parema valikuna – ja nii lammutad sa ta enesehinnangut.

4. Kindlusta, et partner teaks, kes on number üks

Su praegune elukaaslane ei peaks end kunagi tundma endise naise pärast kõrvalejäetuna – näiteks ei tasuks tema poole kindlasti pöörduda lausega „Ma ei saa täna su tädi juurde õhtusöögile tulla, sest lubasin aidata Laural kolida“. Ikka ja alati sea praeguse partneri huvid kõrgemale ja veena teda, et ta on sinu jaoks kõige olulisem.

5. Sea mõned piirid ja jää neile kindlaks

Sa võid küll olla oma eksiga sõber, aga näiteks ei tohiks sa talle liiga avameelselt oma praegusest suhtest rääkida. Oma partneriga võite näiteks leppida kokku, et eksi juures veini juues tuled kindlaks kellaajaks koju ja mingid tema juurde ööbimajäämised on välistatud.

6. Veetke kolmekesi koos aega

Et partner su eksiga lepiks, siis on hea vahepeal korraldada ettevõtmisi, milles kõik kolmekesi osaleda saate. See võib tunduda veidi hirmuäratav, aga nii kaob endiselt partnerilt müstilisuse loor ja su praegune partner õpib teda ja teie suhet paremini tundma. Minge näiteks koos kinno või pitsat sööma.