Merlyn Uusküla Foto: Daisy Lappard
Kultuur
2. november 2018, 12:35

Milliseid teleseriaale vaatab laulja Merlyn Uusküla? Naisteleht teab!

Legendaarsel seriaalil "Õnne 13" täitub 25 eetriaastat. Eestlaste armastus Morna linnakeses toimuva vastu pole selle ajaga raugenud. Vastupidi – aeg-ajalt kerkib "Õnne 13" teleedetabelite esikümnesse. Sarju igale maitsele tehakse aga nii meil kui ka mujal. Milline on sinu lemmiksari?

Laulja Merlyn Uusküla: "Mulle meeldivad telesarjadest vist rohkem sellised humoorikad ja meelelahutuslikud. Läbi aegade on siiani üks mu lemmikuid "Sõbrad". Selline kerge vaatamine ja teeb tuju alati heaks. Samuti meeldib mulle aeg-ajalt looduse ja loomadega seotud dokumentaalsarju vaadata. Seebikaid kui selliseid ei ole väga ammu jälginud, see eeldab TV vaatamisel (järele vaatamisel) järjekindlust. Tuleb välja, et praegu ei olegi mul ühtegi seriaali, mida iga nädal jälgin. Need ajad jäävad lapsepõlve, kui tulid esimesed "kuumad" seebikad, nagu "Metsik Roos" või "Tahmanägu", mis oli igas peres suisa kohustuslik vaatamine. Õues ei liikunud samal ajal ühtegi hingelist, kui sari käis."

undefined Foto: Daisy Lappard

Vasta samale küsimusele Naistelehe Facebooki-lehel ja osaled loosimises. Auhinnaks on nägus reisi- või trennikott.

Faktid

Sarja "Õnne 13" esimene osa läks eetrisse 30. oktoobril 1993. Õnne tänava lugusid pidi algse plaani järgi jõudma ekraanile 15 osa.

Esimene stsenarist oli Astrid Reinla. Pärast kirjaniku surma pandi tema mälestuseks kooliõpetaja Kristi vastsündinud tütrele nimeks Astrid. Õpetajat mängis Elina Reinold.

Idee üks autoritest ja "Õnne 13" esimene režissöör Tõnis Kask pakkus seni peamiselt muusikateatris silma paistnud Helgi Sallole Alma rolli. Ta kaalus korraks ka Ita Everit, kuid otsustas siiski Sallo kasuks.

Allikad: Vikipeedia, Õhtuleht

Täpilise reisi- või trennikoti võitis eelmises ajakirjas MERLE MUSTING. Palume auhinna kättesaamiseks helistada kuu aja jooksul tööpäeviti kell 9.00–17.00 telefonil 666 2600.