Foto: Karel Kaljuste
Mitmesugust
18. oktoober 2018, 13:59

Veganikosmeetika saavutab ilutööstuses järjest suuremat tähelepanu ja mitmed tavakosmeetikamargid on hakanud põhitoodete kõrvale pakkuma veganitooteid. Mis on näitleja Hanna Martinsoni ja laulja Liina Ariadne Pedaniku lemmikud?

Veganite mure: milline kosmeetika on toodetud julmusevabalt?

Hanna Martinson (Karel Kaljuste)

Näitleja Hanna Martinson loobus lihast neli aastat tagasi, päevapealt. «Kui hakkasin mõtlema iseendast nõrgematele, muutis see mu palju empaatilisemaks,» arutleb Hanna. Selliste sammudega käivad käsikäes ka muud eetilised muudatused ning kõik juhtub loogiliselt ja loomulikult. «Viimase tõuke oma iluarsenal veganitoodete vastu vahetada andis video ahvist, kelle peal testiti kosmeetikatooteid. Haavu ja kärni täis loomake värises ning eksisteeris pisikeses puuris suurtes valudes. Mõistsin, et minu võimuses on olukorda natukegi muuta. Ma ei osanud muidugi kohe arvestada, et seepe, näomaske, juuksehooldusvahendeid, kreeme ja hambapastat testitakse samuti loomadel.»

Interneti lõputuid teadmisi peab Hanna salarelvaks leidmaks üles kõige julmusevabamad ilutootjad. «Kui keegi soovitab mõnda head toodet, guugeldan, kas tegu on cruelty-free-brändiga. Kui ei, sulgen rahulikult internetiakna ega mõtle sellele enam. Kõik väärivad võrdset kohtlemist ja minu soovi tõttu olla ilus ning hoolitsetud ei pea ükski elusolend kannatama.»

Hanna lemmikud:

Madara puhastusvaht Purifying Foam

Madara tooniv päevakreem Moon Flower Rose Beige Tinting Fluid

Lily Lolo mineraalne päikesepuuder

Liina Adriane Foto: Karel Kaljuste

Laulja Liina Ariadne Pedanik alustas veganlusega tugeva astma tõttu, millest nüüdseks on möödas peaaegu kaks aastat. «Toitumine paigas, hakkasin uurima veganitoodete kohta kosmeetikamaailmas. Olen sel teekonnal palju õppinud, millist kosmeetikat iga päev oma nahal kasutada tahan. Lisaks läheb mulle väga korda, et minu valitud tooteid pole testitud loomadel.» Veganikosmeetika kättesaadavuse üle lauljanna ei nurise. «Julmusevaba märgistusega kaubamärke leiab Eestist üsna palju. Endale on suur abi kindlasti veganikosmeetika grupist Facebookis. Seal jagatakse pidevalt infot. Tegelikult on üsna paljud meigitooted julmusevabad ja veganid.»

NYXi huuleõli Professional Makeup Thisiseverything Lip Oil

Lushi seep Respect Your Elders

NYXi kontuurimispalett Professional Makeup Highlight & Contour