Foto: Envato Elements
Sisuturundus
30. oktoober 2018, 08:52

15 ideed – kuidas hoida juuksed säravate ja elujõulistena?

Tihedad, pikad ja läikivad juuksed on iga naise jaoks väga tähtsad. Kahjuks hakkab 30. eluaastates juuste kasv aeglustuma ning selles on peaasjalikult süüdi hormonaalsed muutused, vale toitumine või suur stress.

Kui organismis on puudu juustele vajalikest toitainetest ja inimest vaevab tugev stress, muutuvad juuksed tuhmiks, hapraks ja poorseks või hakkavad koguni välja langema. Siinkohal ei tasu sattuda paanikasse, tähtis on hakata õigel ajal nende eest hoolitsema. See on sama oluline kui nahahooldus.

Lõpeta liigne juuste pesemine. Kui pesed kiharaid iga päev, siis tea, et see kahjustab tegelikult juukseid. Arusaadav, kui tunned vajadust loputada pead enne olulist sündmust, kuid iga päev pestes teed üldises plaanis endale karuteene. Esiteks hakkab peanahk rutem mustaks minema ja teiseks juuksed kuivavad, murduvad ja langevad peast märksa kiiremini. Juuste kuivus takistab ka nende kasvu.

Väldi kuumtöötlust. Külmad ilmad on tulekul ja loomulikult on teinekord enne välja minemist vaja pead pesta. Föönitamisest ei pääse me kuidagi, aga ära tee seda iga kord pärast pesemist. Sama lugu on ka lokitangide ja sirgendajatega.

Toitu hästi. Tervislik menüü ei rõõmusta mitte ainult keha, vaid ka juukseid. Pane tähele, et sinu dieeti kuuluksid proteiinid, süsivesikud, vitamiinid ja rohelised juurviljad. Vähenda rasvade ja suhkrute tarbimist.

Niisuta nii seest kui väljast. Juukseid peab niisutama, et need säraksid. Kasuta mõned korrad nädalas niisutavat juuksemaski. Lisaks sellele saad niisutada seestpoolt, kui jood vähemalt kaheksa klaasi vett päevas.

Käi regulaarselt juuksuri juures. Et kiharad püsiksid elujõulised, on vaja vabaneda katkistest juukseotstest.

Loputa pead iga kord pärast pesemist külma veega. See elavdab peanaha vereringet ja säilitab niiskuse juustes.

Tee peamassaaži. See stimuleerib vereringet ning parandab ka juuksekasvu.

Kaitse juukseid. Kanna peakatet nii talvise külma kui suvise kuumaga (soojaga sobib näiteks õhuke müts, rätik või muu juuksekaitse). 

Ära kanna iga päev pingul soengut (nt hobusesaba). See pole juustele hea ja võib olla põhjuseks, miks nad välja kukuvad. Alternatiivina eelista lõdvemaid soenguid, et lasta juustel hingata ja kasvada.

Väldi juuste liiga tihedat värvimist. Selle asemel kasuta toonivaid maske või palsameid.

Ära keera äsja pestud juukseid rätikusse. Selle asemel patsuta neid rätikuga, et eemaldada liigne vesi. Kuna juuksed on märjana väga haprad, tuleks nendega ettevaatlikult tegutseda. Hõõrudes juukseid rätikuga, põhjustab see tõenäoliselt nende tuhmimaks muutumist, sassi minemist ning pusade tekkimist. 

Ära kammi märgi juukseid, vaid lase neil kuivada. Kammides märgi juukseid murduvad need kiiremini.

Ära kasuta liigselt kuivšampooni. Kui kuivšampoonid ilmusid turule, soovitati neid üsna agaralt. Nüüdseks on siiski selgunud, et nende pidev kasutamine pole peanahale hea. Siiski, ära unusta, et eriolukordades on see hea lahendus hoida aega kokku

Alusta juuste kammimist juuste otstest. Kui hakkad kammima juukseid pealaest või keskelt on juuste murdumine väga tõenäoline. Harutades õrnalt lahti kõik pusad, kahjustad juukseid minimaalselt ja hoiad need tervetena. Kammimiseks eelista laiade piidega kammi.

Võta juukseid toetavaid vitamiine. Ideaalseks variandiks on Hair Volume vitamiinid, mis sobivad ka taimetoitlastele ja veganitele.

Juustele mõeldud Hair Volume™ õunaekstraktiga on Skandinaavia ekspertide töö tulemus. Tablettide koostises on õuna-, põldosja- ja hirsiekstrakti, aminohappeid L-tsüsteiini ja L-metioniini, vaske, biotiini ja tsinki. Tsink ja biotiin aitavad hoida juukseid tervena ning vask soodustab juuste pigmentatsiooni (st loomulikku värvi). Aminohape L-tsüsteiin kuulub juuksekarva moodustava aine keratiini koostisse (keratiin annab juustele tugevuse ja elastsuse). 

Uudistootena on turul ka Hair Volume’i juuksehooldusvitamiinide kummikommi variant, mis on mõeldud neile, kellel on ebamugav tablette neelata.

Vaata täpsemalt SIIT!