TEHKE JÄRELE: Valges sonis proua Linda naudib maalilist kanuumatka. Foto on tehtud möödunud aastal Phuketis Taimaal.Foto: Erakogu
Inimesed
15. oktoober 2018, 18:02

NAISTELEHT 55+ | 74-aastane pensionärist reisisell: "Reisimine hoiab mind vormis!"

Tekstiilikunstnik Linda Roos saab igakuiselt tavalist Eesti pensioni, mis kulub igapäeva toimetustele. Ometi leiab ta igal aastal mitu korda võimaluse reisida.

"Mul on eraldi reisifond, kuhu raha kogun. Reisipisik nakatas mind juba lapsena, kui emaga reisidel kaasas käisin. Samuti viis amet mitmetele töölähetustele. Uute kohtade avastamisest ei ole ma suutnud loobuda ka nüüd," kirjeldab 74-aastane pensionärist Linda Roos.

Lisaraha kogub ta pensionil olemise kõrvalt veidi tööd tehes.

"Näiteks hoian lapsi või teenin lisaraha galeriis väiksemaid töid tehes, olen tekstiilikunstnik. Usun, et just pidev lastelastega mängimine ja õues jalutamine on mind säästnud sellest, et vaataksin iga päev kodus seriaale."

Tema hoopis reisib selle asemel. "See hoiab sind vormis!"

Soodsaid pakkumisi leiab

Sel aastal on Linda eri riike külastanud juba rohkemgi kui mõni üheksast viieni tööl käija.

"Soome, Peterburi, Riia, Pariis ... Läti pealinna saime bussipiletid näiteks viie euroga. Peterburis aga ööbisime Ermitaaži kõrval, kolme peale maksis korter 30 eurot."

Naise sõnul otsib parima hinnaga lennupiletid ja majutusvõimalused internetist üles tema sõbranna.

"Siis tuleb reageerida ja piletid lihtsalt ära osta."

Järgmisedki reisisihtkohad on tal juba planeerimisel.

"Helsingis avati uus ja uhke kunstimuuseum, kuhu tahaks minna. Samuti Taisse – eelmisel aastal veetsin seal peaaegu kuu aega. Unistan sinna sõidust ka sel talvel."

Linda soovib, et kõigil eakatel oleks võimalus kuhugi soojale maale reisida. "Soe kliima mõjub liigestele hästi, paljud tervisehädad saavad seal leevendust ja nii ei kulu ravimitele ka ülemäära raha. Mina tulin Taimaalt kümme aastat nooremana tagasi!"

TEHKE JÄRELE: Valges sonis proua Linda naudib maalilist kanuumatka. Foto on tehtud möödunud aastal Phuketis Taimaal. Foto: Erakogu