Foto: Vida Press
Suhted
13. oktoober 2018, 00:01

15 vaieldamatut märki, et vana suhe hoiab sind siiani oma kütkeis

Kas oled tõesti endisest kallimast üle saanud või vaid petad ennast?

Kas satud alailma „juhuslikult“ oma eksiga kokku? Kas võrdled kõiki uusi tutvusi temaga? Vahel ei mõista me isegi, et pole tegelikult lahkuminekust üle saanud ja loodame sügaval sisimas eksi südant tagasi võita.

Armusuhte lõpp on tihtipeale väga valus. Sinus möllab emotsioonide tulevärk: lein on põimunud kahtluste ja hirmudega. Miks ma talle ei kõlvanud? Kas ma leian kunagi uue armastuse? Seetõttu on vahel raske tõele otsa vaadata ja nentida: jah, see suhe on läbi. Kipume liigselt analüüsima ja ekskallimat pjedestaalile upitama. Ka need, kes vannuvad, et eks on unustatud, võivad end tegelikult petta.

Veebikülg A New Mode loetleb märke, mis viitavad sellele, et ta on sinu südames ikkagi esikohal.

1. Sa lavastad juhuslikke kokkupõrkeid

Ehk satud sa tema lemmikkohvikusse just siis, kui aimad, et ta võib seal olla? Või juhtud otsekui eksikombel pärast tööpäeva lõppu tema kontori ette? Kui panustad eksiga kohtumisse niivõrd palju energiat, on selge, et sa pole teie suhte lõppemisega päriselt leppinud. Pahatihti tunned end pärast veelgi õnnetumana. Eksil sabas sörkimine seab sind emotsionaalselt ebasoodsasse olukorda. Sul on raske oma elu edasi elada ja minevikuga leppida. 

2. Sa tunned tahtmist talle sõnumit saata

Kui sind valdab iga päev vähemalt korra kange tahtmine oma eksile kirjutada, pole sa valmis teie ühist elu seljataha jätma. Olgu ettekääne ühenduse võtmiseks kui tahes tühine (näiteks sa unustasid selle Itaalia söögikoha nime, kus te kord käisite), selge on see, et sa otsid kontakti, sest tunned end poolikuna. Ta on endiselt su mõtteis ja äkki sa arvad, et sinu sõnum meenutab talle, kui tore sa oled, ja siis ta tuleb tagasi.

3. Sa meenutad teie ühiseid hetki

Kui leiad end alailma unelemas ning meenutamas enda ja eksi ühiseid tegemisi, pole sa veel valmis temast lahti laskma. Heade aegade meeldetuletamine ei ole tingimata halb, ent mälestuste kasutamine tegelikkusest – suhe on läbi! – põgenemiseks võib sind liigselt kammitseda. Kui endise armsama meenutamine ei lase sul oma elu elada või teeb sind kurvaks, püüa leida võimalus möödanik peast heita. 

4. Kõik tuletab sulle teda meelde

Lähed kinno – ja popkornilõhn meenutab sulle su kallimat. Linnud siristavad – ning sa kandud mõtteis teie kunagisse romantilisse jalutuskäiku. Sa ei suuda maailma näha, ilma et su mõtted endisele partnerile ei läheks. Filmides võib selline asi romantiliselt mõjuda, kuid igapäevaelu muutub trööstituks. Sa ei leia enam rõõmu selles, mis sulle vanasti meeldis, sest kõik seostub sulle su endise armsamaga. Võib-olla pead astuma radikaalse sammu ning hoiduma sellest, mis sulle teda meenutab. Esmatähtis on sinu hingerahu.

5. Sa fantaseerid tema tagasitulekust

Sa kujutad ette, kuidas ta saabub, lilled näpus, su ukse taha ja anub, et sa ta tagasi võtaksid. Jalutate käsikäes loojangule vastu ning teid ootab igavene õnn. Ehk oled sa liiga palju imalaid armastusfilme vaadanud? Sa pole ilmselgelt temast üle saanud. Kui maalime ebarealistlikke kujutluspilte, ootab meid valu ja pettumus. Tegelikkusega leppimine ei tähenda seda, et sa peaksid välistama suhete normaliseerumise ning võib-olla ka magusa leppimise. Luba endal lihtsalt juba praegu elu nautida.

 6. Sa jälitad teda sotsiaalmeedias

On täiesti normaalne visata aeg-ajalt pilk ekskallima Facebooki või Instagrami lehele, et näha, mida ta vahepeal teinud on. Kuid on võimalik, et sa jälgid kullipilgul kõike: mida ta postitab, kellega ta koos on, kes tema fotosid ja kirjutisi laigivad, kellega ta on sõbrunenud. Kui mõni tüdruk su kavaleri postitust laigib, hakkad ka võimaliku rivaali sissekandeid jälgima ja analüüsid, mis võib nende kahe vahel toimuda.

See on lõks, mis surub sind aina sügavamale minevikku. Püüa tema Facebooki ja Instagrami lehti ignoreerida. Kui vaja, katkesta sotsiaalmeedias sõbrasuhted või bloki ta ära.

7. Sa jahvatad temast katkematult

Sa oled endale tõotanud, et ei räägi eksist sõpradele enam midagi, aga su suu lihtsalt ei püsi lukus. Algul suhtusid teised sellesse mõistvalt, aga nüüd on neil mõõt täis. Vaata tõele näkku: kui sa eksist alalõpmata räägid, siis järelikult mõtled kogu aeg temast. Ainus moodus sellest kombest vabanemiseks on täita oma mõtted muuga. Tegele endale meelepäraste asjadega. Leia uus hobi ja uusi sõpru.

8. Keegi teine ei suuda talle konkurentsi pakkuda

Mõistagi võrdled sa oma uusi tuttavaid eksiga. Ent kui temast saab mõõdupuu, milleni mitte keegi ei küüni, oled omadega plindris. Üks põhjus, miks sul on niivõrd raske temast üle saada, on keskendumine tema plussidele. Vaimusilmas saab temast ideaal, millele pole võrdset. Kuid usu: sa oled maalinud endisest kallimast pühapildi, mis ei vasta reaalsusele.

Kui tahad teda unustada, võta paber ja pane ausalt kirja kõik, mis sind tema juures häiris, ja kõik, mis teie suhetes ei klappinud.

9. Sa lähed teda nähes põlvist nõrgaks

Kui sa juhtud eksi kohtama, lähed näost punaseks (või lumivalgeks) ning tunned, et hakkad kokku varisema. Põlved värisevad, süda peksab ja pea käib ringi. Oled otsekui purjus. Kui sa temaga räägid, muutub su hääl peenikeseks ja sa muudkui itsitad. Tunned kanget tungi talle lähedal olla, teda puudutada. Sa lausa januned tema järele.

10. Sa ei suuda mälestusesemetest loobuda

Kui hoiad kümne küünega kinni kõigist fotodest ja mälestusesemetest, mis teda meenutavad või mis ta sulle kinkinud on, ei suuda sa ilmselgelt oma eluga edasi minna. Kui su riiulitel on eksponeeritud teie kahe ühised fotod või tema tehtud kingitused, mis meenutavad helget minevikku, on aeg kraamima hakata. Tao endale pähe: iga kord, kui sa vaatad mõnd mälestuseset, lükkad edasi hetke, mil oled valmis tal minna laskma.

11. Lõbus peoõhtu lõpeb pisaratega

Vahel tahad pärast lahkuminekut kodust välja pääseda ja sõpradega lõbutseda. Soovid endale tõestada, et oled eksist üle saanud ja valmis uusi suhteid sõlmima. Aga alati lõpeb peoõhtu sellega, et oled purupurjus ja soiud sõbra õlal, kuidas sa küll oma endist kallimat igatsed. Võimalik, et saadad eksile purjuspäi sõnumi, milles ülistad tema seksikat keha, või helistad talle ja löristad toru otsas nutta.

Järelikult suudab pidutsemine su mõtteid ainult korraks kõrvale juhtida. Varem või hiljem on ahastus jälle platsis. Ära mata tundeid maha! Analüüsi oma käitumist, et saaksid vabaks.

12. Sa ei huvitu neist, kes on sinust huvitatud

Tuba on seksikaid mehi või naisi täis, aga sina ei tõsta kordki pilku. Kui keegi sulle silma viskab, ei tee sa teist nägugi. Mõistagi on normaalne, et sa ei lasekohe pärast lahkuminekut pilgul ringi käia. Aga kui armuloo lõppemisest on juba möödas mitu kuud, võiksid endale anda loa olla uuele armastusele avatud.

13. Sa saadad talle vihjeid

21. sajandil on sotsiaalmeedia muutunud võimaluseks teha passiiv-agressiivseid vihjeid. Kui igatsed endise kallima järele, võid tunda kiusatust looritatud sõnumite kirjutamiseks. Võib-olla oled selles päris osav. Sa avaldad aforisme armastusest ja igatsusest – või hoopis tõestad fotode ja videotega, kuivõrd vinget elu sa nüüd elad. Ehk püüad eksis armukadedust äratada, avaldades fotosid, kus sa teiste kaelas ripud?

Mida sa ka ei teeks, on see ilmselgelt püüe temas igatsust tekitada. Kõigile on selge, et sinu süda kuulub endiselt talle. Seetõttu tasuks sul sotsiaalmeediast mõneks ajaks taanduda. See annab sulle võimaluse mõtteid korrastada.

14.  Sa kinnitad, et oled temast üle saanud

Kui tunned pidevat vajadust veenda sõpru, et eks on unustatud, võib selle taga olla enesepettus. Järsku püüad selles veenda hoopis ennast? Enesekindlad inimesed ei pea kellelegi midagi tõestama ega kinnitama. Nad teavad tõtt ning teiste arvamus ei loksuta neid.

15. Sul on valus

Kuidas sa ka ei püüaks, on hingel ikka valus. Kuid usu, valu võib olla hea ja viia paranemisele. Vahel on kõige tõhusam moodus armuvalust ülesaamiseks sellesse üleni sukelduda ja veenduda, et sa oled ikkagi sina ise ning elu läheb ikkagi edasi.

Suhted ei purune tavaliselt lihtsalt niisama. Selleks kulub nädalaid ja kuid. Vahel on romaan läbi ammu enne seda, kui see lõppenuks kuulutatakse. See kõik tähendab, et te ei klappinud. Nüüd on sul võimalus eluga edasi minna ja leida selline kaaslane, kellega sa paremini sobid. Sul on nüüd varuks suur kogemustepagas. Seega oskad tulevast suhet paremini hoida ja vigu ennetada.