Foto: Daisy Lappard
Testid
14. oktoober 2018, 16:53

NAISTELEHE TEST: muudame jalatsid veekindlaks - võimalik või mitte?

Tööle, jooksurajale, jalutama – ükskõik mille tarbeks jalanõu vajad, vihm, mustus ja lörts seda ei hellita. Spetsiaalsed pihustid teevad jalatsi aga lihtsa vaeva ilmastikukindlaks, tulgu taevast või pussnuge.
GoGoNano pihus Stay Dry Foto: Daisy Lappard

GoGoNano pihus Stay Dry

Hind veebipoes www.gogonano.com 24.95 (300 ml)

10

LEMMIK

+ No tõesõna, mis imevärk see veel on! Lihtne pihustada, lõhna ei grammigi. Olgu siis ehtne nahk või seemisnahk, kasvõi kangas – töötlemisest ei jää mingit märki. Veekindlus tekib kiiresti ja püsib hästi. Lapsedki jäävad kuivaks ja mitte vaid nende jalatsid, ka õueriided! Tegemist on kodumaise toodanguga, mille eest rasvane lisapluss. Meie ilmadega asendamatu.

+/- Kuivamisaeg on 24 tundi, sellega tasub kindlasti arvestada. Krõbe hind õigustab end igati, sest ühekordne pihustamine kestab ka intensiivsel kasutusel 3–6 kuud.

Collonili niiskust ja mustust hülgav pihus Carbon Pro Foto: Daisy Lappard

Collonili niiskust ja mustust hülgav pihus Carbon Pro

Hind NS Kinga kauplustes 9.95 (300 ml)

10

+ Sobib nii jalatsite kui ka rõivaste kaitseks. Lihtne kasutada, katab saapad kiiresti ja ühtlaselt. Lõhn ei häiri, kuigi seda on tunda. Juba ühe kihiga saab veekaitse peale – veidi kuivamist ja ongi turvaline toast välja astuda. Täitsa lõbus on vaadata, kuidas jonnakas vihm aina ründab, kuid peab siis pettunult maha põrkuma. Kaitseb paar nädalat kenasti ka muidu üpris tujukat seemisnahka.

+/- Kuivab üsna kaua, ent on ooteaega väärt.

Salamanderi pihus Professional Universal SMS Foto: Daisy Lappard

Salamanderi pihus Professional Universal SMS

Hind Salamanderi kauplustes 6.95 (300 ml)

9

+ Tore on piltkirjas õpetus, mis osal toodetel kenasti peal. Ei pea mingit kirbukirja pudelilt taga ajama. Igati eeskujulik. Pihustub hästi, kaua sussutama ei pea. Õrn juga katab jalanõud kiiresti. Veekindlus tekib umbes veerand tunniga ja kestab eeskujulikult. Tootja soovitab kaitset korrapäraselt uuendada ehk olenevalt jalanõu materjalist tuleks katsetada, millal niiskus ligi hiilima hakkab, ning siis tegevust korrata.

- Hais on veidi vänge, toas ei julge kasutada.

Kiwi pihus Extreme Protector Foto: Daisy Lappard

Kiwi pihus Extreme Protector

Hind Rimis 4.79 (200 ml)

8

+ No selle vahendiga võib küll vist luurele minna – lubab suisa ekstreemkaitset. Taas mõnus piltkirjas õpetus, loogiline ja selge. Lihtne pihustada, katab ühtlase joana. Kuivab kiiresti ega jäta jälgi. Kas tulemus just ekstreemne on, kuid umbes nädalaks teeb see jalanõud veekindlaks küll ning igasugune märg plöga sinna külge ei takerdu. Kompaktset pudelit saab mugavalt kotis kaasas tassida.

+/- Katab üsna kitsa ala, peab rohkem mängima. Üsna vänge hais, kindlasti õues pihustamiseks.

Shoeboy’s vee- ja mustusevastane pihus Nano Protect Foto: Daisy Lappard

Shoeboy’s vee- ja mustusevastane pihus Nano Protect

Hind Danija jalatsipoodides 12.99 (400 ml)

8

+ Pihustub lahkelt, materjal imab niiskustõkke üllatavalt kiiresti sisse. Ühe kihiga saavutab korraliku veekindluse ka neil jalatsitel, mis muidu vett rohkem pelgavad, näiteks tossud. Mingit lisakihti käega katsudes jalanõul ei tunneta, niiskus ja sodi libisevad kergelt maha.

+/- Tundub kallis, kuid on uhke suur pudel ka.

- Haiseb natuke kärbsemürgi järele, mida sai kunagi putukatõrjeks õhku pihustatud. Paneb pea tuikama, toas ei soovita pihustada. Jalats jääb esmalt üsna märg, ka pudel lekib veidi.

Gold Care’i niiskuskaitsepihus Water Stop Foto: Daisy Lappard

Gold Care’i niiskuskaitsepihus Water Stop

Hind Selveris 3.49 (200 ml)

7

+ Kerge ja kiire, hästi valguv vahend. Imendub eeskujulikult. Kuivanud jalanõult põrkub vedelik suure hooga maha. Vesi ei haaku jalatsiga ka siis, kui kraanist hooga peale uhada. Hea hind!

- Lõhnab nagu kehv jalatsideodorant. Kuivab üsna kaua. Veekindlus kipub kandes kohati kaduma või on pihusti oma tööd teinud ebaühtlaselt. Tekkivad niisked laigukesed muudavad olemise ebamugavaks. Parima toime saavutamiseks tuleb kindlasti lasta kaks kihti.

Smart Universali pihus Waterstop Foto: Daisy Lappard

Smart Universali pihus Waterstop

Hind Maximas 4.89 (250 ml)

5

+ Pihustub hästi, imendub kähku. Ei jäta materjalile ainsamatki jälge.

+/- Saabastel toimib küll, kuid on vaja pihustada vähemalt kolm kihti, mis peavad ka põhjalikult kuivama. Imelik magus-vänge lõhn võib häirida.

- Ei leia ühtegi eestikeelset õpetussõna aerosooli õigeks kasutamiseks. Kuivab üsna kaua. Kahjuks ei kesta vetthülgav efekt pikalt. Kaks kihti aerosooli, kuid jalatsi pealispind tõmbub ikkagi peaaegu kohe niiskeks. Seemisnahksele materjalile ei paku see vahend mingil moel abi.

Kuidas testisime?

Järgisime tootja õpetust. Eriti uljalt lasime üle laste jalanõud, kuna nemad ei suuda ju ühestki porilombist mööda minna. Kui sellest katsest ei piisanud, tekitasime veel ekstreemsemad tingimused ehk pistsime jalatsi suisa kraanivee alla. Hindasime plussiga, kui pihustit oli lihtne kasutada, jalats püsis kuiv ning materjal jäi igasuguse lisakihita. Ei meeldinud vänge hais, imbumata lisakiht või märjad jalad.