Kuninganna Elizabeth II.Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix
Ilu ja mood
12. oktoober 2018, 13:17

Igale nahatoonile oma lakk: vaata, milline on kuninganna Elizabeth II lemmik!

Briti kuninglik etikett peab nii kunstküüsi kui ka liiga tumedaks toonitud maniküüri kuningakotta sobimatuks. Seetõttu eeldatakse, et maniküür on alati naturaalsele võimalikult lähedane. Vaata, milline lakk sobib sinu nahatooniga!

Kuninganna Elizabeth II on oma lemmiku leidnud ja sellele jäägitult truu. Kroonitud pea kannab aastast 1989 vaid üht tooni – Ballet Slippers firmalt Essie. Põhjust ei pea kaugelt otsima. Laki elegantne tagasihoidlik roosakas värv sobib hästi tema värviliste rõivastega. Cambridge’i hertsoginna Catherine eelistab pigem naturaalseid, lakkimata küüsi. Siiski ehtis ka tema pulmapäeval käsi just Essie lakk, seekord toon Allure. Kuningakoja uusim liige Sussexi hertsoginna Meghan Markle on astunud aga pisikese sammu moodsasse maailma ja tema maniküür on erinevate nude-toonidega.

Kahvatu või väga hele nahatoon?

Väga hele või lausa sinakaskahvatu nahatoon ei armasta valget või olematut beeži küünelakki. Seda lihtsal põhjusel: lakk võib käed plastnuku sarnaseks muuta. Piimjat, sageli külma alatooniga nahka kaunistab hästi roosakam – see toob esile naha portselanikuma. Hea nipp on olemasolevat maniküüri roosa või kerge sädelusega katta.

Keskmine nahatoon

Heledam, siiski kergelt päevituv nahk lubab endaga mängida. Sobitub enamiku nude-toonidega, mis on nahast kas veidike heledamad või vastupidi, tumedamad. Väga hästi mõjuvad roosakamad valikud. Kollase alatooniga naha puhul väldi kindlasti küünelakke, mis on ise juba kollaka värvusega. Sel juhul eelista pigem õrnalt kuldset või oranžikat, ilus on ka pruunikas-beež.

Tumedam nahatoon

Kergelt päevituv nahk, mille jume püsib aasta läbi. Katseta tummisema beeži ja karamelliste nude-toonidega, mis soojal nahal lausa särama löövad. Tumedam küünepigment lubab katsetada tugevamaid ja julgemaid lakke, ka kollaka, lillaka ning pruuni alatooniga. Siiski ole ettevaatlik hallikasbeežiga – see võib jätta veidi räpaka, hoolimatu mulje.