Foto: Daisy Lappard
Ilu ja mood
12. oktoober 2018, 09:14

Daami maniküüri kroon on nahatooni küünelakk

Me kõik teame neid kultustrende, mis iial moest ei lähe. Chaneli kostüümid, punane huulepulk, väike must kleit. Siia nimekirja võib julgelt lisada nahatooni küüned.

Ülinaiselik, kuid samas tagasihoidlik nude-küünelakk võiks tõepoolest olla iga daami parim sõbranna. Toonivalik ulatub pehmest hallikast õrnroosa või peaaegu nähtamatu katvuseni, mis vaid küüneplaati kirgastab. Ilusalongi Föön küünetehnik Kadri Kungla-Põllu õpetab, kuidas õige lakk üles leida.

Miks eelistada nahatooni küünelakki?

¤ Aegumatu.

¤ Nahakarva toonid on head abimehed, kui on vaja käte või küünte kuju täiustada. Nii muutuvad lühikesed sõrmed sihvakamaks, sest lakk hajutab konkreetse piiri sõrme ja küüne vahel. Laiem küüneplaat muutub aga nude-toonidega visuaalselt kitsamaks.

¤ Hele, eriti roosakama alatooniga lakk mõjub lausa noorendava efektina.

¤ Sobib vaevata iga vanuse, välimuse, soengu, stiili ja meigiga.

¤ On kõige kaunim lühikestel, naturaalse kujuga küüntel – seega ei vaja hooldus ka erilist profikätt.

¤ Väga nutikas toon! Väikeseid apse märkab vähem, võrreldes punase või ükskõik millise silmatorkavama tooniga.

¤ Rikutud lakki ei pea maha kiskuma, sest viga on kergelt kaetav. Kasuta selleks õrna sädelusega lakki ja kata küüned sillerdavaks.

Kuidas valida õige toon?

¤ Üsna nutikas on appi võtta kasutuses olev jumestuskreem, sest olgem ausad – ühegi teise meigitoote õige tooni otsimisega ei nähta rohkem vaeva. Ehk: kopeeri küünelakitoon jumestuspõhjalt.

¤ Võib juhtuda, et enne kui küünelakk pole päriselt küüntele kantud, ei saagi aru, kas see on õige toon või teeb kätele karuteene, muutes need kahvatumaks, liiga kollaseks, elutuks. Võõpa küüned poes eri tooni lakkidega ja mine siis loomuliku valguse kätte tulemust kontrollima. Küsi kaupluses testrit ja ära osta uisapäisa.

¤ Nude-tooni küünelaki valimisel on jume ja selle alatooniga väga palju pistmist ehk sellest oleneb, kas lakk sobima hakkab. Oled õrna, keskmise või päikesesuudeldud jumega? Kas naha alatoon on külm või soe? Nipp! Heida pilk randmetele. Sinised veenid viitavad naha külmale alatoonile, rohekad soojale.