Foto: Tootja
Ilu ja mood
8. oktoober 2018, 20:34

STIILNE JA TEHNILINE: Bulgari ehitas kõigi aegade keerukaima käekella (1)

Tiksumine on lahja, õige kell peaks ikka lööma – umbes nii võib ilmselt iseloomustada Itaalia luksuskaupade tootja Bulgari nägemust, mis päädis ilmselt maailma keerukaima käekella loomisega.

Maxim kirjutab, et see käele kinnitatav uhke ajanäitaja kannab nime OCTO Grande Sonnerie Perpetual Calendar.

Kell ühendab endas traditsioone ja innovatsiooni. Kellameistritel kulus keeruka mehhanismi loomiseks aasta jagu töötunde. Nutikuse ja peeninseneritöö panid eeskätt proovile kaks keerukat detaili: Grande Sonnerie ja Perpetual Calendar. Ehk löömismehhanism ja igavene kalender.

Löömismehhanismi moodustavad neli haamrikest, mis kellaomaniku soovi korral võivad vanaaegse seinakella moel lüüa täis- või veerandtundi – aga isegi minuteid. Kalender näitab nädalapäeva, kuupäeva, kuud ja aastat, aga lisaks kuufaase.

Ja muidugi luksusvärgid. Kell on end automaatselt üleskeerav ja sel on läbipaistva tagaosaga 18-karaadisest roosast kullast korpus. Alligaatorinahkse rihmaga ja roosast kullast pandlaga kella saab kanda isegi sukeldudes: ajanäitaja kannatab ligi 30-meetrist sügavust.

OCTO Grande Sonnerie Perpetual Calendar on kahtlemata käekell, mis nii paistab välja kui kõlab uhkelt. Bulgari.com leheküljel maksab see 14 300 dollarit ehk 12 500 eurot.