Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
5. oktoober 2018, 21:18

STEREOTÜÜP VASTAB TÕELE: mehed teevad tõrksalt majapidamistöid ja kodumasinad on neile müstika! (4)

Võiks ju arvata, et soorollid ja stereotüübid stiilis „mees käib jahil ja naine hoolitseb kodu eest“ on kadumas – aga äsjase uuringu kohaselt väldib märkimisväärne hulk mehi majapidamistööde tegemist väitega, et lihtsalt ei oska.

LadBible kirjutab, et 75% meestest püüab mitte teha koduseid majapidamistöid ja põhjenduseks tuuakse just see, et pole aimugi, kuidas need asjad – eeskätt majapidamistehnika töölepanek – peaksid käima. Vastukaaluks: vaid 38% naistest leiab, et majapidamisseadmed tekitavad neis segadust.

Kodumasinatest on meeste jaoks kõige suurem müsteerium ja segaduste allikas pesumasin. 63% meestest tunnistab, et ei oska sellega midagi peale hakata. Umbes veerand meestest tunnistab, et ei tea, mismoodi mikrolaineahjus toitu sulatada või ahju puhastada.

Uuringu korraldas tehnikatootja Samsung ja selles osales 2000 täiskasvanut Suurbritanniast. Ühe osana uuringust lasti inimestel täita test, milles tuli tunda riiete pesuetikette.

Kui arvestada avastust pesumasinate kasutusoskuse kohta, siis pole just üllatus, et naised tundsid kümnest rõivatüki pesemise juhisest ära üheksa.

Siiski on meestel lootust, Uuringu kohaselt teevad naised nädalas kümme tundi majapidamistöid ja mehed seitse. Varasemates uuringutes oli vastav lõhe märksa suurem.

Sealjuures: 68% meestest usub, et majapidamistööd on peres võrdselt jaotatud, aga sellega on nõus vaid 49% naistest.