Foto: Pixabay
Suhted
5. oktoober 2018, 18:25

Tahad naist romantikalainele viia? Sööda tal kõht täis! (1)

Teadlased on välja selgitanud, et naised on romantilistele kujutluspiltidele vastuvõtlikumad siis, kui nad on korralikult söönud. Põhjus on selles, et kui inimene on näljane, siis on tal raske millelegi muule keskenduda, vahendab AskMen.

Drexeli ja Pennsylvania ülikoolide väikeuuring sedastas selle, mida me tegelikult juba ammu oleme aimanud: armastus käib kõhu kaudu.

Uuringus osales 20 normaalse kehakaaluga naist. Pooled neist olid minevikus vähemalt paar korda dieeti pidanud, teised mitte. Naistel lasti kaheksa tundi paastuda ja seejärel ühendati neile külge funktsionaalne magnetresonantstomograaf ehk fMRI.

Tühja kõhuga daamidele näidati erinevaid fotosid: lihtsalt kenasid pildikesi, aga ka romantilisi – näiteks selliseid, kus paarikesed käest kinni hoidsid. Pärast seda anti naistele 500 kilokalorit sisaldav jook, pandi neile uuesti fMRI külge ja näidati veel fotosid.

Kui kõht polnud enam tühi, siis olid kõik naised romantilistele fotodele vastuvõtlikumad. Sealjuures mõjusid need pildid rohkem naistele, kes olid minevikus dieete proovinud. Teadlased on varem leidnud, et dieedipidajate ajus tekivad pärast toidu saamist tugevamad reaktsioonid, aga nüüd selgus, et see efekt laieneb ka toitumisest kaugemale.

Uuringu tulemused kõlavad üsnagi loogiliselt. On ju paljunemine tõepoolest üks inimese peamisi vajadusi, aga on raske leida seksituju, kui oled liigutamiseks liiga näljane. Ja ka paljud mehed on läbi ajaloo leidnud, et hea kohtingukava sisaldab endas esmalt õhtusööki ning seejärel romantilist filmi.