Foto: Liina Notta, Kristjan Lepp
Inimesed
3. oktoober 2018, 17:05

Marek Sadam: vaimumaailma asjad pole mängimiseks 

Kaaneloos räägib "Selgeltnägijate tuleproovi" üks saatejuhtidest Kethi Uibomägi judinaid tekitava mälestuse kunagisest töösuvest Taagepera lossis. Paljud meist on elu jooksul kogenud nähtusi, mida nad seletada ei oska. Millised on sinu kogemused? 

Naistelehele rääkis oma arvamusest ja kogemustest vaimumaailmaga muusik Marek Sadam.  

"Tavaelu mõistes on üleloomulikkus kindlasti olemas. Kahtlemata eksisteerivad vaimumaailm või asjad, mida seletada ei oska. Kõige kergem viis on sellistel juhtudel mitte uskuda ja blokeerida kogetu eitusega. Selline suhtumine teeb elu igavaks. Vaimumaailmaga on muidugi lood sellised, et selleski maailmas pole tasuta lõunaid. Sellised asjad pole mängimiseks. Eriti kuritegelik, kui kasutada enda arvatavaid võimeid teiste peal, kes ei tea, milline on selle tegelik hind. Isiklikult olen kohtunud suurima kurjusega – see oli elumuutev kogemus. Tihti peituvad üleloomulikud asjad üpris lihtsates hetkedes või inimestes. Tuleb lihtsalt käia avatud silmil, aga mitte kõike ligidale lasta."

Vasta samale küsimusele meie Facebooki-lehel ja võid võita Birgiti verivärske plaadi "V".

Võitja nime ja valiku vastuseid avaldame järgmises numbris.

Faktid

India statistika instituut Delhis suleti 2004. aastal ajutiselt, sest koolis hakkas kummitama samal aastal südamehaiguse tõttu surnud üliõpilase vaim. Kummitus mängis kaasõpilastele pidevalt väikeseid vempe, koputas ustele, kõndis nende kannul mööda koridore. Üks mittesuitsetav neiu kinnitas koguni, et tema vannitoas oli tunda sigareti ja surnud noormehele kuulunud lemmiklõhnavee hõngu.

1865. aastal tapetud USA presidendi Abraham Lincolni vaim ilmutab end sageli Valges Majas omanimelise sviidi magamistoas. Teda on näinud mitmed kõrged külalised laiast maailmast.

Kuulsaim kummitav laev on kindlasti Lendav Hollandlane, mis kunagi kodusadamasse ei jõua ning peab igavestest aegadest igavesti maailmameredel ja ookeanidel seilama. Lendavat Hollandlast nähakse enamasti kaugelt, vahel ka tontlikus helenduses. Teise laevaga kohtudes püüab «hollandlase» meeskond sageli saata teateid või tervisi ammu surnud inimestelt. Sageli tähendab selle laeva kohtamine merel laevameestele või nende alusele peatset hukatust.

Allikad: Hindustan Times, Wikipedia, Live Science