Sellele habemikule kuluks kindlasti ära vuntside trimmimine.Foto: Pixabay
Ilu ja mood
1. oktoober 2018, 18:43

TALVEPARRA AEG: 7 nippi, et kasvatada uhke habe (1)

Iga mees võib lihtsalt žileti nurka visata ja näokarvadel metsikult vohada lasta, aga ühe tõsiselt ägeda ja korraliku habeme kasvatamine nõuab siiski tööd. Maxim jagab seitset nippi, et pard oleks ilus, tihe ja hoolitsetud ning karv ikka ilusti läigiks.

1. Leia õige stiil

Kui nägu on kandiline, siis tasub hoida habe pikem lõua otsas ja põskedel lühem. Ümarat nägu aitab tasakaalustada see, kui külgedelt on habe lühem ja altpoolt pikem. Pikergusele näole on abiks see, kui põskedel habet vähem trimmitakse. Ovaalse näo omanikul on vedanud, sest talle sobib igasugune stiil.

2. Habe vajab sugemist

Kasvatamine on vaid pool väljakutset. Habe vajab hooldamist ja sättimist. Kõige lihtsam on minna professionaalse habemeajaja juurde, aga tegelikult võiks iga mees ikkagi kohendamise ja trimmimise endale selgeks õppida ja vastavad riistad hankida.

3. Vunts tahab trimmimist

Habet sugedes ei tasu kindlasti unustada vuntse, sest muidu kasvavad karvad üle huulte ja sa näed välja nagu mingi ätt metsiku lääne filmidest. Kammi karvad allapoole ja lõika neid tasapisi alt, kasutades ülahuult šabloonina.

4. Pese õigesti

Ihuseep või dušigeel kuivatavad habet ja uhuvad loomulikud õlid välja. Võimalusel kasuta spetsiaalselt habemele mõeldud šampooni. Või vähemalt kvaliteetset juustešampooni.

5. Määri sisse

Habe on erinevalt juustest igapäevaselt ilmastikutingimuste meelevallas ja ka leiab see tõenäoliselt juustest rohkem sasimist ja sakutamist. Hangi pudelike habemeõli karvade niisutamiseks ja parra tervise hoidmiseks.

6. Säästa oma nägu

Kui sa just täishabet ei kasvata, siis kasutad osade piirkondade raseerimiseks ilmselt žiletti. Vältimaks nahaärritust, punetamist ja punne, kasuta habemeajamise järel rahustavat palsamit.

7. Toitu õigesti

Kui keha korralikult õigeid toitaineid ei saa, siis ei kasva selle omaniku külge ka uhket ja tihedat habet. Ebaühtlane on habe siis, kui mees ei saa piisavalt beetakaroteeni, valku, A-, B- ja C-vitamiine, tsinki ning omega-3 rasvhappeid. Hea multivitamiin on abiks, aga kindlasti tasub menüüs püsivalt hoida ka liha, kala, rohelist, pähkleid ja seemneid. Habe tänab.