"Mida värskemalt on kohv röstitud, seda maitsvam ja aromaatsem see on," ütleb Jungent Estonia OÜ barista Helger Aava. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
29. september 2018, 00:01

Kuldreeglid kodusele kohvimeistrile: Kohvi kolm peamist vaenlast on õhk, valgus ja niiskus   (9)

Eestlase kõige suurem viga kohvi tehes on see, et ta doseerib üle, ütleb Jungent Estonia OÜ barista Helger Aava. Neil, kes armastavad kangemat kohvi, soovitab ta filterkohvi tehes kasutada liigse lusikatäie asemel kas heledamat rösti, jämedamat jahvatusastet või panna korraga kaks filtrit.

Eestlase kõige suurem viga kohvi tehes on see, et ta doseerib üle, ütleb Jungent Estonia OÜ barista Helger Aava. Neil, kes armastavad kangemat kohvi, soovitab ta filterkohvi tehes kasutada liigse lusikatäie asemel kas heledamat rösti, jämedamat jahvatusastet või panna korraga kaks filtrit.

1. „Umbes 20 protsenti sõltub tehnikast, 30 protsenti kohvist ja 50 protsenti inimesest, kes sulle kohvi valmistab,“ tõdeb Helger, et ka kõige kallimast kohvimasinast on vähe abi, kui sa seda ei valda. Eeskätt kehtib see nende masinate puhul, kus ainult nupule vajutamisest ei piisa. Kodus sõltuvad kohvi maitse ja kangus tegijast veel rohkemgi.    

Edasi lugemiseks: