Foto: Daisy Lappard
Testid
30. september 2018, 16:28

NAISTELEHE TEST: hambad säravaks musta hambapastaga - millist valida?!

Kas sinagi kuulud nende hulka, kes ostab kauplusest alati ühe ja sama hambapasta? Tegelikult tasub tooteid vahetada – ikka selleks, et pakkuda hammastele veel paremat hoolitsust. Mis sa arvad näiteks söega hambapastadest? 
Biomedi kolmel söel baseeruv hambapasta Triple Charcoal Cleaning. Foto: Daisy Lappard
Biomedi kolmel söel baseeruv hambapasta Triple Charcoal Cleaning. Foto: Daisy Lappard

 

Biomedi kolmel söel baseeruv hambapasta Triple Charcoal Cleaning

Hind Maksimarketis 2.55 (100 g)

10

+ 99% looduslik pasta. Õrnalt koorivate imepisikeste terakestega. Veidi kummaline maitse, mis paneb esmalt õlgu kehitama, siis aga hakkab meeldima. Peseb eeskujulikult, hambaemail tundub säravam. Sobib ka pere pisematele, alates kuuendast eluaastast. Ei mäkerda. Ka hind on hea. Jääb kasutusse!

+/- Väga tihke konsistentsiga – keeruline tuubist kätte saada. Lubatakse üsna müstilise 30 sekundiga puhtaid hambaid ja 12 tundi kestvat puhtusetunnet. Nende sekunditega saab tõesti suhu õhetava tunde, aga kas ka hambad puhtaks?

Natura Siberica valgendav kasesöega hambapasta Polar Night Foto: Daisy Lappard
Natura Siberica valgendav kasesöega hambapasta Polar Night Foto: Daisy Lappard

Natura Siberica valgendav kasesöega hambapasta Polar Night

Hind veebipoes Naturasiberica.ee 4.05 (100 g)

9

+ Geelja konsistentsi ja väga mõnusa õrna aroomiga hambapasta. Sõrmede vahel mudides on näha ja tunda imepisikesi söetükke. Maitselt palju mahedam kui tavaline piparmündipomm. Abrasiivosakesed on aimatavad, kuid ei häiri. Pigem tekitavad need usaldust, et hambavaap saab puhtaks.

+/- Värske hingeõhk ei kesta just väga kaua. Ilmselt on see maheda maitse süü. Tekitab suus veidi «paksu» tunde, mis on ilmselt seotud pastasse lisatud saviga.

Ecodenta musta söe ja teavigogaga rikastatud hambapasta Foto: Daisy Lappard
Ecodenta musta söe ja teavigogaga rikastatud hambapasta Foto: Daisy Lappard

Ecodenta musta söe ja teavigogaga rikastatud hambapasta

Hind Selveris 4.49 (100 ml)

9

+ Kui on huvi söetoodetega hambaid hooldada, soovitaks esimeseks katsetuseks just seda hambapastat. Meeldiva tagasihoidliku lõhnaga, mis annab päris pikalt kestva värskustunde. Koostiselt kerge, õrnalt koorivate terakestega. Isegi veidi igav testida, midagi polegi kurta!

+/- Pakend lubab tugevalt valgendavat hambapastat, kuid pärast nädalast kasutamist ausalt öeldes väga suurt erinevust hammaste toonis ei märka.

Dr. Organicu valgendav söega hambapasta Foto: Daisy Lappard
Dr. Organicu valgendav söega hambapasta Foto: Daisy Lappard

Dr. Organicu valgendav söega hambapasta

Hind Kaubamajas 7.40 (100 ml)

8

+ Kerge geeljas, isegi läbipaistev hambapasta. On näha väikeseid söetükikesi. Õrn mentoolilõhn. Harjates maitseb pasta tugevalt magusmentooliselt-ravimtaimeselt, isegi veidi liiga jõuliselt. Pärast loputamist on suus värskendav õhetus, mis kestab ja kestab. Keelega üle hammaste libistades on mõnus puhas tunne.

+/- Peseb tõesti hästi, kuid lubatud valgendavaid omadusi ei märka.

- Vahutab veidi kehvasti. Hind on krõbe.

Splati multikomponentne must hambapasta Special Black Lotus Foto: Daisy Lappard
Splati multikomponentne must hambapasta Special Black Lotus Foto: Daisy Lappard

Splati multikomponentne must hambapasta Special Black Lotus

Hind Kaubamajas 5.90 (75 ml)

7

+ Ilus must pasta, puhta koostisega. Kuigi hallikat vahtu on suus naljakas vaadata, siis tegelikult pasta suud ei määri ja peseb hambaid õrnalt ning pehmelt.

+/- Tõeliselt tihke koostisega. Tuubist kättesaamiseks tuleb veidi jõudugi rakendada. Lubatud valgendusefekti märgata pole, küll aga on hambarida suurema nühkimiseta tõesti puhas.

- Veidi kummine maitse, mis muutub pärast suu loputamist pisut isegi kibedaks. Ebameeldiv. Õnneks kaob vähese aja möödudes.

Humble Brushi aktiivsöega hambapasta Natural Charcoal Foto: Daisy Lappard
Humble Brushi aktiivsöega hambapasta Natural Charcoal Foto: Daisy Lappard

Humble Brushi aktiivsöega hambapasta Natural Charcoal

Hind veebipoes www.loverte.com 4.95 (75 ml)

7

+ Must geeljas pasta, mille saab tuubist lihtsalt kätte. Söe koorivad terakesed on vaevumärgatavad, kuid siiski täiesti olemas. Pesemisel tekkiv valge vaht on tagasihoidliku mekiga. Alguses tundub maitsetu, kuid edasi pestes hakkab suu aina enam õhetama. Naturaalne ja taimse koostisega.

- Ei tekita erilist vaimustust, peseb nagu hambapasta ikka. Sobib vaid täiskasvanutele, kuna fluoriidisisaldus on üsna suur.

Vitexi aktiivsöega hambapasta Black Clean Foto: Daisy Lappard
Vitexi aktiivsöega hambapasta Black Clean Foto: Daisy Lappard

Vitexi aktiivsöega hambapasta Black Clean

Hind Maksimarketis 2.99 (85 g)

6

+ Erineb teistest välimuse poolest. Valge pasta, sees mustad söeterakesed. Mõnusalt kreemjas. Pestes on söeterakeste kooriv omadus täitsa tunda. Suu jääb kergelt õhetama.

+/- Tekitab pesijates küsimuse, kas nii tuntavad terakesed igapäevasel kasutamisel hambaemaili ei kuluta? Üsna vänge piparmündimaitsega, mis võib meeldida või siis hoopis ärritada.

- Söetükikesi peab hammaste vahelt üsna kaua välja loputama.

Kuidas testisime?

Esialgu tundub veidi kõhe musta hambapastat kasutada. Kas see määrib? Lõhnab kahtlaselt? Kas see sisaldab söetükke? Kas must pasta teeb hambad ikka valgeks või värvib hoopis mustaks? Aga huuled, ega need halliks jää? Seda kõike uurisimegi. Meie lemmikud pesid hambad kenasti puhtaks, jätsid hingeõhu värskelt lõhnama ega eeldanud, et pärast peab pool päeva söetükke hambavahedest välja urgitsema.