Helen ja CarmenFoto: Erakogu
Blogid
22. september 2018, 12:00

HELENI BEEBIBLOGI | Mulle on looduse poolt antud väga piimarikkad rinnad, mida ma kogemata ülegi stimuleerisin (70)

Ma olen varem välja öelnud, et mulle väga meeldib Carmenit rinnapiimaga toita. Samuti eelistan ma alati rinnapiima kunstpiimale. Juba ammu enne lastesaamise planeerimist olin ma otsustanud, et rinnapiim on beebile parim toit. Ükski muu vahend ei suud asendada rinnapiima, kuid õnneks on vajadusel võimalik rinnapiima tänapäeval üsna täpselt imiteerida.

Ma olen varasemalt välja öelnud, et mulle väga meeldib Carmenit rinnapiimaga toita. Samuti eelistan ma alati rinnapiima kunstpiimale. Juba ammu enne lastesaamise planeerimist olin ma otsustanud, et rinnapiim on beebile parim toit. Ükski muu vahend ei suud asendada rinnapiima, kuid õnneks on vajadusel võimalik rinnapiima tänapäeval üsna täpselt imiteerida.

Laps vajab rinnapiima, et sealt saada vajalikke antikehi

Teadlasena olin ma kindel, et annan rinnapiima oma lapsele seni, kuni tunnen, et see on lapsele vajlik. Vähemalt aasta on kindlasti mõttekas last rinnaga toita. Kuna see peaks olema kõigile teada, et laste immuunsüsteem on palju nõrgem kui täiskasvanutel, sest see on alles arengujärgus, siis rinnapiima koostises on loodus sellega arvestanud.

Üks põhjus, miks tasub last rinnaga toita, on see, et seal sisalduvad antikehad ning kasulikud bakterid. Kui laps saab juba süüa tavatoitu, siis mõned inimesed loobuvad rinnapiima toitmisest, arvates, et seda pole enam juurde vaja anda. Kuid tasub tähele panna, et isegi, kui laps saab niiöelda täiskasvanute toitu, siis rinnapiim sisaldab jätkuvalt lapse immuunsüsteemi jaoks vajalikke toetavad antikehasid, lisaks mitmeid teisi olulisi aineid, mis aitavad lapse arengule kaasa. 

Edasi lugemiseks: