Andrus AnsipFoto: ERLEND ŠTAUB
Poliitika
12. september 2018, 15:47

Endine Reformierakonna esimees riigikogu valimistel ei osale

Ansip tahab Euroopas jätkata (36)

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip kandideerib ilmselt maikuus Euroopa Parlamendi valimistel ning sooviks samas ka jätkata Euroopa Komisjoni järgmise koosseisu liikmena. „Mulle meeldib see töö, mida ma teen,“ vahendab uudisteportaal ERR Ansipi sõnu.

„Ma arvan, et ma kandideerin. Ma ei ole seda 100 protsenti otsustanud, aga kasvõi selleks, et saada hinnang oma senisele tegevusele Euroopa Komisjoni asepresidendina leian, et ma peaksin kandideerima,“ ütles Ansip kolmapäeval Strasbourgis Eesti ajakirjanikega kohtudes.

Ühtlasi ütles Ansip, et ta ei kandideeri riigikogu valimistel, mis toimuvad järgmise aasta märtsis, vaid keskendub ainult Euroopa Parlamendi valimistele, mis toimuvad kaks kuud hiljem.

Et Ansipil oleks lootust pääseda uuesti Euroopa Komisjoni, peab tema koduerakond tegema riigikogu valimistel hea tulemuse, et uue valitsuse läbirääkimistel tugevat positsiooni hoida. Nii on lootust, et Ansip nimetatakse uueks Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadiks. Lisaks Ansipile on ka Indrek Tarand andnud teada, et jahib Euroopa Komisjoni voliniku kohta.