Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
12. september 2018, 20:34

KURB, AGA TÕSI: pooled mehed ei tea, kus asub naise tupp (57)

Ühendkuningriigis küsitleti seksuaalteemadel 2000 täiskasvanud inimest ja leiti, et 50% meestest ei suuda anatoomilisel joonisel ära tunda naise tuppe ehk vagiinat. Üllatuslikult selgus ka, et 44% naistest ei suutnud seda tuvastada, kirjutas Health.com. Lisaks tuli välja, et paljud mehed peaksid oma seksuaalteadmisi värskendama ja vanadest tabuteemadest üle saama.

* Briti günekoloogilise tervise organisatsioon The Eve Appeal tõi uuringust välja, et enam kui pooled mehed tunneksid end ebamugavalt, kui peaksid naisega günekoloogilisi terviseprobleeme arutama. 17% meestest tunnistas, et ei tea sellest teemast midagi ja „ei arvagi, et peaks teadma, sest see on naiste probleem“. Naiste terviseorganisatsioon märkis, et selline mõtteviis ei sobi mitte, sest just meestel on selle oluline osa, et märgata muudatusi oma naiste kubemepiirkonnas – ja nii aidata aegsasti tuvastada näiteks erinevate kasvajate sümptomeid.

* Vaid 20% küsitletud meestest tunnistas, et julgeksid mainida naisele muutusi tema tupepiirkonnas. Ja 17% arvas, et nad saavad aru, „kuidas tupp töötab“. Aga anatoomilisel joonisel oskas vaid 50% meestest näidata, kus asub tupp. 61% ei leidnud üles vulvat ehk häbet – seda ala, mis koosneb muuhulgas häbememokkadest ja kliitorist.

* Aga jah, ka naised pole anatoomias väga tugevad. Paljudel neist oli samuti raskusi joonisel erinevate kehaosade määratlemisega ja viiendik neist arvas, et ei läheks ebanormaalset tupeverejooksu märgates arsti juurde. Selline asi aga võibki viidata kubemepiirkonna kasvajale.

Eesti mees saab oma teadmisi naise suguorganite teemal värskendada näiteks SIIN.