Foto: Pixabay
Ilu ja mood
10. september 2018, 17:06

6 nippi, et kohendada pohmellist loppis nägu (1)

Jäid sõpradega õhtul pikemalt tipsutama, aga hommikul ootab ees oluline kohtumine, mille puhul oleks hea kena välja näha. Kuid peeglist vaatab vastu paistes silmade ja halli nahaga mehenägu. GQ pakub välja kuus nippi, et pohmeluses nägu etemaks saada – või vähemalt varjata.

1. Sega endale jook

Enesetunnet ja ka normaalset väljanägemist aitab taastada see, kui organismist mürgid välja ajada ning mineraali-, vee- ja vitamiinivarud kehale tagasi anda. Üks lihtsamaid viise on visata veeklaasi mõni kihisev tablett. GQ soovitab Berocca’t (taastab vitamiinivarud) ja Dioralyte’i (annab tagasi soolad ja elektrolüüdid) ning maksal alkoholiga võidelda aitavat Morning Recovery’t. Aga ilmselt on omajagu abiks seegi, kui lahustad vees mineraalidega multivitamiinitableti ja kulistad lisaks veel hea koguse puhast vett.

2. Tee üks jahutav näomask

Katsu varuda endale koju – ära häbene ega pea seda tingimata naiselikuks – mõni vahend näomaski tegemiseks. Eriti just kurki ja aaloed sisaldavad maskid vähendavad paistetust, punetust ja naha kuivust. Kuna alkohol kuivatab nahka, käi nägu pärast üle niisutava kreemiga.

3. Või tee vähemalt silmadele maski

Turses ja kottis silmaalused pole ilusad vaadata. GQ soovitab Sisley Paris’ niisutavat silmamaski. Aga abiks on seegi, kui laod natukeseks ajaks silmadele kurgiviilud.

4. Peida tagajärjed ära

Kui nägu ikkagi eriti hall välja näeb, siis soovitatakse kasutada niisutavat peitekreemi või peitepulka. Näiteks Myego Fonteint Hydrating Enhancer ja Charlotte Tilbury Magic Away Liquid Concealer.

5. Hüppa krüokambrist läbi

Krüoteraapia kambris on inimene 80-kraadise külma käes ja pohmeluse puhul tundub see esiotsa piinava enesetapuviisi moodi. Aga kolm minutit pakast paneb aju ja südame tööle, lükkab ainevahetuse käima ning ühtlasi pingutab joomisest lõdvenenud nahka.

6. Sega endale veel üks jook

Pohmelli ja kõigi selle tagajärgede leevendamise võti on hüdreerimine ehk keha veevarude taastamine. Niisiis lahmi sisse veel haakaksood. Et see oleks rohkem peene kokteili moodi, võid näiteks klaasi servale kinnitada sidruniratta. Ning ilmselt ei tee enesetundele halba ka paari viilu head rasvast pitsat.