Foto: Daisy Lappard, Arno Saar / Õhtuleht, Robin Roots / Õhtuleht
Inimesed
6. september 2018, 12:10

Rainer Nõlvak panusest maailmakoristuspäeva: „Naised teevad ja mehed räägivad.“

Sel nädalal räägib Mart Normet, kuidas valmib suur maailmakoristuspäeva otseülekanne. Sellega seoses küsime, kas plaanid minna 15. septembril ka ise prügi koristama või panustad maailmakoristuspäeva muud moodi.

Liikumise "Teeme ära!" esimees ja eestvedaja Rainer Nõlvak sel päeval ei puhka.

"Tuleb tunnistada, et minu 15. septembri on maailmakoristuspäeva teleülekandejuht Mart Normet ära planeerinud. Nii et kui ma hommikupoole saan veel Hiiumaal olla, siis lõunast sõidame juba Tallinnasse, kus mul tuleb anda mõned intervjuud. Ja filmimehed tulevad juba eelmisel päeval ka Hiiumaale, siis teeme sealtki midagi. Korralduse poole pealt on kõik hästi, meil on nii tublid tüdrukud "Teeme ära!" meeskonnas, et mul pole vaja üldse muretseda. Nii sageli ongi, naised teevad ja mehed räägivad.

Aga prügikoristuse puhul olen kogu aeg aktiivne, pärast iga tormi saab rannaäärt puhastada."

Foto: Daisy Lappard, Arno Saar / Õhtuleht, Robin Roots / Õhtuleht

Vasta samale küsimusele Naistelehe Facebooki-lehel ja osaled loosimises. Seekord on auhinnaks komplekt Essence Cosmeticsi kuldseid silmapliiatseid. Võitja nime ja põnevamad vastused avaldame järgmises ajakirjas.

Faktid

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) tõi 2017. aastal riigimetsast välja 281 tonni jäätmeid. Metsa jäetava prügi kogused pole viimase kümne aastaga kahanenud.

Eestlased soetavad aastas ligi 300 miljonit kilekotti, keskmine eluiga on kilekotil aga 20 minutit – aeg, mis kulub poest koju jõudmiseni.

Enam kui 3,5 miljardil inimesel maailmas ei ole ligipääsu kõige elementaarsematele jäätmekäitlusteenustele.

Allikas: maailmakoristus.ee