Züleyxa IzmailovaFoto: Robin Roots
Inimesed
5. september 2018, 20:25

Züleyxa Izmailova maailmakoristuspäevast: "Teeme ka kõnni ja kummarda kampaaniat." (1)

Sel nädalal räägib Mart Normet, kuidas valmib suur maailmakoristuspäeva otseülekanne. Sellega seoses küsime, kas plaanid minna 15. septembril ka ise prügi koristama või panustad maailmakoristuspäeva muud moodi.

Oma panuse annab koristuspäeval ka keskkonnaaktivist ja poliitik Züleyxa Izmailova.

"Mina osalen koos teiste Tallinna rohelistega sel päeval samuti koristusaktsioonis. Tavaliselt oleme iga aasta koristanud Russalka juures rannas. Sealt oleme kokku korjanud palju taarat, ühekordseid plastnõusid, meeletul hulgal suitsukonisid ning puhastanud rannikut ka lehkavast adrust. Tallinnas toimub samal ajal ka keskkonnasõbraliku liikumise kuu. Sellest tulenevalt kombineerime liikumist ja koristamist ning teeme nn kõnni ja kummarda kampaaniat ehk kõkutamist üle terve linna.

Loomulikult on kõige parem lahendus hoopis jäätmetekke vähendamine ja vältimine. Seepärast on valminud määrus, mis hakkab kehtima uuest aastat. See reguleerib avalikel üritustel kasutatavate ühekordsete nõude kasutamist selliselt, et ürituste korraldamine toimuks roheliselt ja ei väldiks mõttetut tarbimist."

Vasta samale küsimusele Naistelehe Facebooki-lehel ja osaled loosimises. Seekord on auhinnaks komplekt Essence Cosmeticsi kuldseid silmapliiatseid. Võitja nime ja põnevamad vastused avaldame järgmises ajakirjas.

Foto: Daisy Lappard