Foto: PantherMedia/Scanpix
Kultuur
9. september 2018, 11:24

Mida robottolmuimejat ostes silmas pidada? (4)

Imamisvõimsus – mida suurem see on, seda paremini saab masin põrandalt ja vaipadelt kätte kõikvõimaliku prahi. Kui kodus elavad pikajuukselised pereliikmed või karvased lemmikloomad, võiks robottolmuimejal olla spetsiaalne kammhari – see korjab karvad tõhusalt üles ja need ei rullu ümber puhastusharja.

Wi-Fi ühenduvus – lubab masina kodusesse võrku lülitada ja seda mobiiltelefoni abil eemalt juhtida. Samuti võiks robottolmuimeja olla programmeeritav.

HEPA-filter – ei lase tolmul ja bakteritel koduõhku tagasi sattuda. Sobib seega hästi ka allergikutele.

Aku suurust, lubatavat tööaega ning laadimisaega – neid vaata pigem siis, kui tegemist on suure koduga. Väiksemate pindade puhul pole see väga määrav, sest robottolmuimejate tööaeg on keskeltläbi tund kuni poolteist. Selle ajaga suudavad need keskmise korteri või korruse kenasti puhtaks teha.

Tolmuimeja nutikus – masin võiks ise aru saada, kui aku tühjenema hakkab ja ise laadima minna, selle asemel, et tühja akuga ühel hetkel keset põrandat seisma jääda.

Tolmuimeja kõrgus – mida madalam, seda paremini suudab masin ronida kappide-voodite alla.

Puhastamismeetodid – põrand saab oluliselt puhtamaks, kui tolmuimeja navigeerimissüsteem puhastab põrandat kindla metoodikaga edasi-tagasi sõites, mitte aga sihitult ringi siksakitades. Kui soovid takistada masina ligipääsu lemmiklooma magamiskohale või toidukausile, peaks sel olema virtuaalseinte võimalus.