Foto: Erakogu
Inimesed
5. september 2018, 04:27

SA EI SUUDA SEDA USKUDA: Inga Lungel on üllatav salajane hobi

Näitleja ja lauljana tuntud Inga Lunge üllatab oma fänne ühe väga erakordse hobiga. Naine tunnistas Naistelehele, et on teiste tööde ja hobide keskel andnud oma käe ka kalaspordile.

Ja tegu pole sugugi enam pühapäevase õngepüügiga mõnes rahulikus roostikus. Oh ei! Inga Lunge ja tema võistkonnakaaslane Agneriin Heinmäe tegid edukalt läbi spinninguliiga vahevõistlused ja tõusid 2. septembril Viljandi järvel toimunud viimasel etapil naiste kategoorias Eesti meistriteks!

Asjaosaline ise leiab, et sellisel spordialal on õnnel oma osakaal, aga trenni sai enne võistlusi korralikult tehtud ja mütsiga kalu lööma daamid ei läinud. Treening tähendas seda, et osalejad said võimaluse järv kaardistada, teha proovipüüki, et näha, kus kandis milline kala liigub ja mis värvi lant võiks käiku minna.

"Igasugune kala ei sobi. See on puhtalt vedamise asi, et otsa jääks just õiges mõõdus haug, koha või ahven," selgitab vastne meister mängureegleid.

Inga sõnul on eriti nörritav, kui juhtub järjest tulema nii sentimeetri jagu liiga väikseid uimelisi. Olgu kohe kõigile südamerahustuseks öeldud, et nii vales kui ka õiges mõõdus kalad lastakse ikkagi vette tagasi. Võidab aga see, kel on kõige rohkem punkte, mis saadakse võistluskõlbulike kalade kokku arvestamisel.

Spinningusport annab naisele ühelt poolt mõnusa närvikõdi: "Enne võistlust mul ikka alati süda taob ja närv on püsti!"

Teisest küljest jäävad aga kõik argimured kaldale maha.

Neile, kes kalapüügis erilist füüsilist väljakutset ei näe, soovitab Inga proovida päev läbi paadis püsti seista ja lanti loopida.

"Sa isegi ei tea, et need lihased olemas on," tunnistab Inga elurõõmsalt.