Foto: Pixabay
Suhted
4. september 2018, 16:12

Kas mu sõber on homo? Mõningaid märke, et mees võib armastada mehi (7)

Seksuaalsus on väga keerukas ja äärmiselt isiklik asi, aga ikkagi on hea aimata või teada, kas su meessoost sõber võib olla omasooihar – kasvõi selleks, et teda paremini mõista ja talle raskel hetkel toeks olla. WikiHow pakub välja rea märke, mis viitavad sellele, et pole eriti mõtet konkreetsele sõbrale „naistesse mineku“ ettepanekut teha. Ning lisaks toob välja ka stereotüübid, mida ei maksa tingimata uskuda.

1. Kuidas ta meestest räägib

Kas ta viitab sageli, et mõni mees on atraktiivne? Kas ta räägib ülevoolavalt televisiooni meesstaaridest või kuulsustest? Kas tal läheb keel rõngasse mõnd jalgpallurit või praktikanti nähes?

2. Kuidas ta naistest räägib

Enamasti keerlevad meeste jutud naiste ümber, kes neile meeldivad. Kui mees näitab oma jutus huvi vähesust või puudust naiste suhtes, siis võib see olla märk, et teda tõmbab teisele poole.

3. Saladuslik, häbenev või piinlikkusele viitav käitumine

Kui keegi on kapis, siis peab ta enda kohta palju varjama. Isegi kui sõber pole kapis, ei pruugi ta teada, kuidas sina homodesse suhtub ja seega võib ta oma kalduvust sinu eest peita.

4. Füüsilised märgid

Ühe teooria kohaselt sünnivad inimesed homona, kui neil juba enne sündi on suurem kokkupuude naissuguhormoonidega, mis mõjutavad aju arengut. Muidugi ei maksa siiski arvata, et mõningane naiselik käitumine või kehakuju tingimata homoseksuaalsusele viitab.

Üks arvatav märk on ka sõrmede pikkus: väidetavalt on homomeestel nagu naistelgi nimetissõrm ja nimeta mats sama pikad, heteromeestel aga nimeta mats pikem.

5. Mõtle alternatiivsetele võimalustele

Mees võib olla ka näiteks biseksuaalne või aseksuaalne.

6. Ära lange stereotüüpide ohvriks

* Filmides kasutavad homod spetsiifilisi naiselikke žeste ja peenikest häält, aga ka tavalisel heteromehel võib olla kõrge hääl.

* Nii nagu naisele võib meeldida jalgpall, võib ka heteromees nautida balletti või iluuisutamist.

* Muusikalid, Elton John, Lady Gaga – sellise muusika kuulamine ei pea absoluutselt olema geide värk.

* Ka lihtsalt edev heteromees võib veeta hulga aega riideid valides või soengut tehes.

* Erinevad inimesed otsivad sõpruses erinevaid asju ja nii pole mingi ime, kui heteromehe parimad sõbrad on naised ja ta hängib pidevalt naiste seltskonnas. See pole mingi homoseksuaalsuse tunnus.