Foto: pexels
Mitmesugust
3. september 2018, 08:13

Kuidas esimesel tööpäeval uuele ülemusele muljet avaldada? (1)

 Oled esimest päeva uuel töökohal? Ära siis unusta, et esmamulje on ülioluline! Siin on sulle mõned väärt nipid, kuidas tulevane boss kohe esimesel päeval relvituks teha!

* Esimesel tööpäeval ärka 15 minutit varem kui tavaliselt. Tee meiki hoolikamalt kui mis tahes teisel päeval. Pea meeles, et igast pisiasjast võib oleneda su karjäär. Viltuse lainerijoonega pole mõtet üritadagi!

* Meiki ei tasu kunagi teha enne naha korralikku niisutamist. Kuivad nahalaigud mitte ainult ei riku üldmuljet, vaid püüavad tähelepanu ja jätavad mulje kehvasti tehtud meigist. Ära lepi sellega, et sulle on otsaette «hooletu» kirjutatud!

* Suitsusilmale ütle sel päeval suur ei-ei-ei! Tegijad on naturaalsed lauvärvitoonid, nagu pruunikas ja kreemikas. Õhtumeik jäägu pidulikumaks puhuks.

* Suures plaanis on veidi silmapliiatsit ja ripsmetušši kõik, mida meigiks vajad. Kui käsi kipub värisema, unusta vedel lainer üldse ning vea jooni silmapliiatsiga.

* Suuremad silmad mõjuvad uudishimuliku ja sõbralikuna. Valge silmapliiats limaskestal on veidi üle võlli, kuid ripsmete koolutamine teeb sama triki kenasti ära.

* Hoolikalt harjatud kulmud näitavad, et pöörad tähelepanu detailidele. See on ju iga uue töötaja vajalik oskus, eks?

* Õhtul enne tähtsat päeva koori õrnalt huuli ja niisuta neid rohke vaseliiniga – nii on hommikuks huulepulgale kaunis põhi loodud.

* Eelista huulepulka, mitte -läiget. Viimane võib formaalses olukorras liiga sillerdava ja pealetükkivana mõjuda.

* Toonidest vali õrnroosa või neutraalne huulevärv. Kuigi punased musihuuled on ülilahedad, võib esmamulje jääda siiski veidi agressiivne.

* Põsepuna on parem valik kui päikesepuuder, sest mõjub nooruslikumalt ja värskemalt. Terve jume on su tulevasele bossile julgustav sõnum – sel naisel pole küll plaanis haigusepäevi võtta!

* Pese ja föönita juukseid juba eelmisel õhtul. See säästab nii vajalikku aega kui ka närve.

* Punutised ja krunnid on soenguks parim valik. Tagasihoidlikud ja elegantselt seatud juuksed jätavad asjalikuma esmamulje − oled tegude inimene.

* Katseta klassikalist hobusesaba. Peaasi, et juuksed oleksid siivsalt kinni ega tekiks kiusatust närvilises olukorras salku ümber sõrme keerutama hakata.

* Hoia tukka silmade eest ära. Pilku looritav pikk tukk on seksikas kohtingul. Tööpostil ootab boss sinult selget ja konkreetset silma vaatamist.

* Unusta siravad-säravad juukseehted. Vajadusel peida salgud tagasihoidlike klambritega.

* Kipud närvilises olukorras küüsi närima? Lõika oma küüned lühikeseks!

* Tee korralik maniküür. Kui endal oskusi napib, lase käed profil korda teha. Kätt surudes jäägu silma su esmaklassiline küünehooldus, mitte narmendavad küünenahad või, jumal hoidku, mustad küünealused.

* Neutraalne lakk on alati kindel valik. Klassikaline punane on kaunis, kuid tee kindlasti eeltööd − võimalik, et konservatiivses advokaadibüroos eeldatakse pigem tagasihoidlikku maniküüri.

* Kasuta deodoranti! Esmakohtumine tööandjaga pole kindlasti maailma kõige stressivabam olukord. Vajadusel pista deodorant kotti, peaasi et end vajadusel värskendada saaksid.

* Ära parfüümiga liialda! Kuigi meeldivalt lõhnata on oluline, ei taha sa ju oma tulevasi töökaaslasi lõhnapilvega lämmatada. Vali värskem, kergem ja lillelisem parfüüm.

* Värske pole sinu rida? Ära siis lõhnasta ennast üldse. Vähem on parem. Palju parem.

Ja veel …

Viimaseks lihviks olgu värske hingeõhk. Nätsu närimine ei jäta sinust tõsimeelse tegija muljet, seega pista vahetult enne kohtumisi põske värske piparmündikomm. Ja loomulikult naerata, naerata, naerata!