Mitmesugust
31. august 2018, 07:57

8 nippi, kuidas õhukestele juustele vunki juurde anda

Õhukesed juuksed on sõna otseses mõttes üks peavalu. Ei püsi need nii ega naa, hommikul käib soeng ikka sama rada ehk krunn kuklasse või saba taha ja minek. On's olukord täiesti lootusetu?

Õhukestele juustele kohevuse andmine on paras ettevõtmine, eriti kui mõelda sellele, et kohe-kohe on kätte jõudmas mütsi kandmise aeg. Juuksed on ludud, õrnad, katkevad kergesti ning neid on vaja väga sageli pesta. Ja piisab vaid ühest valesti valitud tootest, et juuksejuur taas peadligi vajuks ... No tõesõna, lõika või poisipea (mis muidugi nii mõnegi oma ala asjatundja arvates oleks ka ainuõige võimalus)! Kui sa aga ei kujuta end mingil juhul lühikese soenguga ette, pane kõrva taha kaheksa väärt ja järeleproovitud soovitust.

1. Kasuta spetsiaalset kohevust andvat šampooni ja palsamit. Õhukesi juukseid pestes tuleks meeles pidada, et palsamit ei kanta peanahale, vaid ainult juustele, pigem isegi vaid juukseotstele.

2. Kasuta spetsiaalseid juuksejuure tõstmiseks mõeldud vahte. Et vaht jaotuks eriti ühtlaselt, on hea nipp pihustada toodet pigem juukseharjale kui otse juustele ja alles seejärel juuksed läbi kammida. Suur oht on üledoseerimine, mis juure tõstmise asemel kiharad hoopis peadligi surub.

3. Mineraalne juukse- ehk soengupuuder on väärt abimees megakohevuse saavutamiseks, sest juba väike kogus muudab juuksed lopsakamaks. Kalluta kuivatatud juuksed ette üle pea, raputa puudrit juustejuurtele ja «kammi» soeng sõrmedega läbi. Iseäranis hästi saab seda nippi ära kasutada ülespandud soenguid tehes.

4. Muretse spetsiaalne naturaalsete harjastega tupeerimishari, sest kerge tupeering juukse alumistes kihtides on soengu pikemaks püsimiseks oluline. Tupeerides ära kisu karvu, vaid eralda kiharatest üsna õhuke salk, mille tupeerimiseks tõmba kammiga paar korda õrnalt juukseid tagasi.

5. Proovi juure juurde teha väikeste krepitangidega juurelokke, mitte juuksesalgu täispikkuses, vaid just juure lähedale, mis selle omakorda päris lihtsa võttega üles tõstab. Peida krepid pealmiste juuste alla, sest krepitamine peaks jääma vaid sinu salarelvaks, mitte ilmale näha.

6. Föönita juukseid pea alaspidi. Või teine võimalus – kasuta föönitades spetsiaalset rullharja, millega hoia juuksesalku juure juurest 90 kraadi ülespoole. Alati kooluta föönitades salke juuksekasvule vastupidises suunas ning ära unusta enne ka juuksevahtu või soenguvedelikku juustesse pihustada – nii on tulemus püsivam.

7. Mitmedimensiooniline juuksevärv tekitab kohevama ja liikuvama mulje – lase juuksuril näiteks juuksejuur põhitoonist natukene tumedamaks värvida, et saavutada sügavust, põhitoon aga jäta heledam kohevama mulje saavutamiseks. Triibud töötavad alati!

8. Ja kõige lihtsam nipp üldse: pese juuksed, mudi neisse veidi juuksevahtu ning kuivata. Keera pealaele paar suuremat rulli ja jäta need sinna seniks, kuni hakkad välja minema. Enne uksest välja astumist päästa kiharad valla ja sasi veidi sõrmedega läbi.