Foto: Silja Paavle
Mitmesugust
30. august 2018, 20:00

Sibulakasvataja Vera õpetab sibulaid valima ja säilitama

 Peipsi ääres Kasepää külas elav sibulakasvataja Vera Djukova müüb oma suurepärast kraami külatänaval naabritega võidu. Sibulad on kuuri ühtlase kihina kuivama laotud ja osa neist patsi punutud. Muide, Varnja-Kasepää-Kolkja ridaküla on peaaegu terve sügise kui lõputu sibulalaat – üle talu on väravasse tänulikke ostjaid ootama seatud nii sibulavanikud, -kotid kui ka muud head-paremat.

 Peipsi ääres Kasepää külas elav sibulakasvataja Vera Djukova müüb oma suurepärast kraami külatänaval naabritega võidu. Sibulad on kuuri ühtlase kihina kuivama laotud ja osa neist patsi punutud. Muide, Varnja-Kasepää-Kolkja ridaküla on peaaegu terve sügise kui lõputu sibulalaat – üle talu on väravasse tänulikke ostjaid ootama seatud nii sibulavanikud, -kotid kui ka muud head-paremat.

Vera sõnul on Peipsi ääres sibulaid säilitatud enamasti riiulil ja jahedas – nii peavad need kenasti üle talve vastu. Põhiline, et kuiv oleks. Sibulaid võid õhku läbilaskva kastiga ka kööki panna, kuid kogenud sibulakasvataja kinnitusel on vanikud seal siiski ilusamad.

Jõgevamaal Sadalas asuva Raudsepa talu peremees Aivart Kivioja on aga laatadel ostjatelt kuulnud, et tänapäeva köökidesse ei taha sibulavanikud kuidagi ära mahtuda. Siis soovitab ta sibulad panna hoopis puidust korvi – kuskil nurgas leidub nende jaoks ikka ruumi.

Edasi lugemiseks: